Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak a gárdonyi Panoráma szabadstrand melletti terület ügyében, amelyet egy helyi politikus vállalkozásának adtak bérbe – írja a Népszava.

A történet a strand két bejárata közti 200 méteren húzódó földcsíkról szól, amelyet Gárdony bagóért adta bérbe a Panoráma strand üzemeltetőjének, Dávid Zoltán helyi önkormányzati képviselő cégének.

A földterületen minden szezonban sok kocsi áll, és a parkolásért pénzt is szednek.

A Gárdonyi Közlöny Facebook-oldal által kiszúrt 2017-es szerződésmódosítás szerint a Dávid Víz-Szer Kft. szezononként mindössze 55 ezer forintért bérli és adja ki parkolóként a 600 négyzetméteres földsávot.

Az alul árazottnak tűnő önkormányzati szerződés miatt Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke rendőrségi feljelentést tett, a Gárdonyi Rendőrkapitányság pedig már nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt nyomoz – írja a napilap. A Népszava kereste Dávidot, de nem érték el.

Tóth István, Gárdony fideszes polgármestere ugyanakkor azt mondja, ők mindent szabályosan csináltak.

Elmondása szerint a szabadstrand vendégei nem hajtottak be a fizetős parkoló zónába, inkább a közterületnek számító sávon álltak meg, amit Dávid Zoltán cége tart rendben.

A vállalkozó jelezte, így már nem éri meg a strandüzemeltetés, és döntés elé állította az önkormányzatot: vagy visszaadja a Panorámát, vagy megkapja a vendégek által használt közterület üzemeltetési jogát is.

Úgy voltunk vele, hogy inkább segítünk: jelképes, 55 ezer forintos éves díjért átadtuk ezt a területet is a cégnek, Dávid Zoltán pedig vállalta, hogy karbantartja a helyet.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: