Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hogy lehet, hogy ez a cikk nagyjából gyér olvasottsággal fog futni az oldalon, mikor elképzelhetetlenül nagy és riasztó számokat tartalmaz?

Miért vagyunk teljesen közönyösek a vírussal kapcsolatban, ami gyakorlatilag elszabadult az országban?

Ugyanis a legfrissebb adatsorok szerint 49 ezer feletti az aktív fertőzöttek száma

2194 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  68 127 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte csütörtökön a kormányzati tájékoztató honlap.

Elhunyt 56 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1634 főre emelkedett, 17 469-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 49 024 fő. 3197 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 255-en vannak lélegeztetőgépen. Az Operatív Törzs jelenleg 82 óvodában rendelt el rendkívüli szünetet, az iskolákban pedig fertőtlenítő nagytakarítást végeznek az őszi szünet alatt.

Közölték azt is, hogy mivel a vírus terjedésének gyorsulásával, egyre több mintavételt kell elvégeznie a mentőknek is, az Országos Mentőszolgálat a Belügyminisztérium közreműködésével napokon belül még 200 mintavételi egységet állít be országszerte.

Az egységek személyzetét végzős orvostanhallgatók alkotják, a járműveket a BM biztosítja. A mintavevőket az Országos Mentőszolgálat képezi ki.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

„Kártyavárként omolhat össze a rendszer”, ha Karácsonyék mintapere győz a bíróságon

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, egy friss sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai napon jogi lépéseket tesz a szolidaritási hozzájárulással kapcsolatos, jogellenesnek...

Kést rántott egy idős nő Orbán Viktor születésnapján

Csak úgy áradt a keresztényi szeretet a szentmisén. A Gulyáságyú Média hírportál beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményezett egy idős nő ellen, aki...

Újabb adóemelést jelentett be a kormány – sokaknak fog fájni

A 2024-es esztendőre szóló adócsomagot benyújtotta a kormány - értesült a HVG. Ezt az új intézkedést sokan kormányzati megszorítócsomagként értékelhetik, mivel számos területen érinti a...