Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Házelnök úr vicces. A Házelnök úr brillirozik. Csak az a baj, hogy mindezt az intellektust közjogi méltóságként teszi.

Körvér nemes egyszerűséggel arról beszélt, hogy:

A világ azé, aki teleszüli azt

Korábban is beszélt már erről a témáról „Azt szeretnénk, ha a lányaink az önmegvalósítás csúcsának azt tartanák, ha unokákat szülnének nekünk”

– ezt Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke mondta a Fidesz kongresszusán 2015-ben Magyarországon.

Most is visszatért kedvenc témájához és arról beszélt, hogy

„[…] megfellebbezhetetlen igazság, hogy a világ azoké, akik teleszülik. Akik nem akarnak gyereket vállalni, azok az önfelszámolás útjára lépnek. Nehéz azokkal vitatkozni, akik ezt nem értik, és talán nem is érdemes, de nekünk meg kell kísérelni a lehetetlennek látszót: megállítani és visszafordítani a magyar nemzetet a demográfiai lejtőn”

– mondta el az ország legfőbb közjogi méltóságainak egyike.

Kövér beszélt a fiatalokról is. Szerinte:

„a világ vészesen felgyorsult, és a fiatalabb korosztályok már egymást sem értik meg feltétlenül, s ez a legnagyobb veszély […] nem a nyelvük, hanem a gondolkodásuk, értékrendjük zavarodik össze”. Kövér itt meg is érkezik a liberálisok hibáihoz:

„ki kell mondjuk azt, hogy gyilkos hazugság, amit a liberálisok harminc éve erőltetnek a közoktatás értéksemlegességéről. A közoktatás kultúrát közvetít, azaz értéket, s hogy mi az érték, azt a közösség dönti el.”

Az ellenzékről is szólt néhány szót, kedvelt fordulataként ismét a bő száz évvel ezelőtti bolsevikokhoz hasonlítva őket:

„Sajnos, minden országban, minden korban megvolt a társadalomban az a “zacc”, amit a választók nem engedtek a közéletbe, a hatalomba főleg nem, ám ha valamilyen felfordulás nyomán mégis oda került – lásd 1918–1919-et –, abból nemzeti sorstragédia lett.

Ezek a parlamenti képviselők a mindent felforgató agresszivitásra, irigységre építenek, amivel száz éve is pünkösdi királyságra jutottak a kommunista, anarchista mozgalmak, s aminek az lett a következménye, hogy 133 nap után az ország romokban hevert”.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: