Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden jel szerint a Demokrata Párt nem nagyon támogatja Orbánt és politikáját. Ez pedig – a cikket elolvasva Ön is rájöhet – csak nagyon enyhe kifejezés arra, amit a jelenlegi ellenzéki politikai formáció érez Orbánnal és rendszerével kapcsolatban.

A baj ott van, hogy nagy valószníűséggel Trumppal szemben történelmi vereséget fognak aratni a Demokraták. Ez pedig komoly baj Orbánéknak.

Ha elég fegyvert veszel magad szabhatod meg a demokratikus normákat, sőt ha még azon felül is, akár törölheted a demokratizmust is a palettáról.

Ha csak ezen múlik Orbán az atomarzenált is beszerzi…

“Orbán jó srác, sok amerikai fegyvert vásárol” – közölte Trump elnök Menendez demokrata szenátorral, a külügyi bizottság tagjával. Mindez még tavaly történt azt követően, hogy a magyar miniszterelnököt fogadta Donald Trump a Fehér Házban.

Robert Menendez szenátort nem sikerült meggyőznie: szerdán közzétett jelentésében felrója az elnöknek a baráti találkozót Orbán Viktorral.

Mindez emlékeztet arra, hogy Joe Biden demokrata elnökjelölt azt vetette Trump szemére, hogy keblére ölelt olyan banditákat mint Belarusz, Lengyelország és Magyarország első embere.

Menendez szenátor azt írja, hogy Trump is felelős azért, hogy Orbán hevesen támadja a demokratikus értékrendet.

“ÉVTIZEDEKEN ÁT FENNTARTOTTUK EZEKET A DEMOKRATIKUS NORMÁKAT, DE A DIPLOMATÁINK BELEFÁRADTAK ABBA, HOGY TRUMP RENDSZERESEN A FEJÜK FELETT INTÉZKEDIK.”

A Covid-19 vírusválsággal kapcsolatban mutatkozik meg a legjobban Trump politikája: “ahelyett, hogy a pandémia elleni harc vezetését magára vállalná, igyekszik azt aláásni!” – nyilatkozta a Politico portálnak.

Robert Menendez szenátor profi politikus, aki a külügyi bizottság elnöke szeretne lenni. Ezért sok kérdésben együttműködik a republikánusokkal is.

Tavaly például a külügyi bizottság republikánus elnökével, James Risch idahoi szenátorral együtt írt levelet Trumpnak Orbán Viktor látogatása előtt, melyben figyelmeztetik az USA elnökét:

a magyar miniszterelnök már csaknem a fékek és ellensúlyok kikapcsolásával irányítja Magyarországot.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: