Kásler - Fotó: zoom.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ahogy egész Európában, Magyarországon is a járvány meredeken felszálló szakaszában vagyunk, amikor a körülöttünk lévő országokban és nálunk is dinamikusan nő a fertőzések száma.

Ezért Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bővítette a Covid-ellátásba bevont intézmények körét- írja az EMMI közleményében.

Újabb hat vidéki kórház fogad a jövőben Covid-betegeket: a váci Jávorszky Ödön Kórház, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, a hatvani Albert Schweitzer Kórház, a Bajai Szent Rókus Kórház és az Orosházi Kórház.

Ezeknek az intézményeknek az összes finanszírozott ágyszámuk 20 %-ával kell felkészülniük a COVID-betegek ellátására.

Ezen felül a közlemény arről is beszámolt, hogy KáslertMiklós, az EMMI minisztere arra utasította a COVID-betegek ellátásában eddig is részt vevő kórházakat, hogy az összes finanszírozott ágyszámuk 20 %-a helyett annak 30 %-át készítsék fel igazolt és gyanús COVID-betegek ellátására 2020. október 30-ig.

Az emberi erőforrások minisztere utasította az OMSZ vezetőjét is, hogy amennyiben az elsőhelyi felelősként kijelölt egészségügyi szolgáltató kapacitása telítődik, a másodlagosan, illetve harmadlagosan kijelölt egészségügyi intézményekbe kell a kórházi ellátást igénylő, súlyos és középsúlyos, igazolt COVID-fertőzött, valamint gyanús betegeket beszállítani.

Budapesten és Pest megyében 3+1 kórház szerepel az elsődlegesen és 11 a másodlagosan kijelölt intézmények között.

Budapest és Pest megye területén kívül elsődlegesen összesen 12 kórházba, másodlagosan 6, harmadhelyi felelősként pedig 9 intézménybe kell szállítani a kórházi ellátást igénylő, súlyos és középsúlyos, igazolt COVID-fertőzött, valamint a COVID-gyanús betegeket.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: