Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Soha nem végeztek még el ennyi tesztet Magyarországon 24 óra alatt. Meg is lett az eredménye: soha nem is találtak ennyi fertőzöttet egy nap alatt.

Összesen 3149 magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19)

ezzel  59 247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek száma 41 580 fő.

Korábban jeleztük, hogy az aktív fertőzöttek száma már nem mutatja jól a járvány kiterjedtségét, mert kevés tesztet végeznek. Most rekord számú 18 932 tesztet csináltak, de ez is kevésnek tűnik már a járvány jelenlegi fázisában:

a találati arány is rekord magas lett, közel 17 százalék.

A WHO javaslata szerint 5 százalék alatt kell tartani a találati arányt, hogy kordában lehessen tartani a vírust. 12 százalék felett már kontrollálatlanul terjed a járvány.

Elhunyt 35 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1425 főre emelkedett, 16 242 -en pedig már meggyógyultak.

2449 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 221-en vannak lélegeztetőgépen. Ez azt jelenti, hogy szombathoz képest 204-gyel nőtt a kórházban ápoltak száma, és 16 új beteg került lélegeztetőre.

Az aktív fertőzöttek 28 %-a, az elhunytak 37%-a, a gyógyultak 29%-a budapesti.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Hoppá, mi történhetett?! Novák Katalin Orbán ellen beszélt az ENSZ közgyűlésén

Vagy kommunikációs hiba, vagy szándékosan, de Novák Katalin az oktatás fontosságáról és az iskolák elhanyagolását nevezte a legvégzetesebb hibának az ENSZ közgyülésén, miközben Magyarországon...

Szégyen és gyalázat: Ide jutottunk Orbánék miatt

Az Európai Unió legújabb vagyonfelmérési adatai a magyar háztartások számára semmiképpen sem hoztak jó híreket. A portfolio.hu által közölt jelentés szerint a magyar háztartások nettó...

Lerántotta a leplet Orbánék hazugságáról a szakember: Óriási bajban vagyunk

A kormány elhibázott gazdaságpolitikájáról, az inflációs helyzetről, valamint a felesleges kormányzati beruházásokról is beszélt Vajda Zoltán, a parlament Költségvetési Bizottságának MSZP-s elnöke az ATV...