Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Soha nem végeztek még el ennyi tesztet Magyarországon 24 óra alatt. Meg is lett az eredménye: soha nem is találtak ennyi fertőzöttet egy nap alatt.

Összesen 3149 magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19)

ezzel  59 247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek száma 41 580 fő.

Korábban jeleztük, hogy az aktív fertőzöttek száma már nem mutatja jól a járvány kiterjedtségét, mert kevés tesztet végeznek. Most rekord számú 18 932 tesztet csináltak, de ez is kevésnek tűnik már a járvány jelenlegi fázisában:

a találati arány is rekord magas lett, közel 17 százalék.

A WHO javaslata szerint 5 százalék alatt kell tartani a találati arányt, hogy kordában lehessen tartani a vírust. 12 százalék felett már kontrollálatlanul terjed a járvány.

Elhunyt 35 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1425 főre emelkedett, 16 242 -en pedig már meggyógyultak.

2449 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 221-en vannak lélegeztetőgépen. Ez azt jelenti, hogy szombathoz képest 204-gyel nőtt a kórházban ápoltak száma, és 16 új beteg került lélegeztetőre.

Az aktív fertőzöttek 28 %-a, az elhunytak 37%-a, a gyógyultak 29%-a budapesti.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

„Kártyavárként omolhat össze a rendszer”, ha Karácsonyék mintapere győz a bíróságon

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, egy friss sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai napon jogi lépéseket tesz a szolidaritási hozzájárulással kapcsolatos, jogellenesnek...

Kést rántott egy idős nő Orbán Viktor születésnapján

Csak úgy áradt a keresztényi szeretet a szentmisén. A Gulyáságyú Média hírportál beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményezett egy idős nő ellen, aki...

Újabb adóemelést jelentett be a kormány – sokaknak fog fájni

A 2024-es esztendőre szóló adócsomagot benyújtotta a kormány - értesült a HVG. Ezt az új intézkedést sokan kormányzati megszorítócsomagként értékelhetik, mivel számos területen érinti a...