Dr. Zacher Gábor - Fotó: Gyomaendrod.com
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Zacher Gábor az akinek a szakmai véleményére mindig is lehetett adni. A toxikológusról kevesen tudják, hogy a 90-es években egyébként a Fidesz politikusa volt, így nem lehet baloldalisággal vádolni a sztárorvost.

A neves toxikológus szerint komoly szigorításokra, iskolabezárásra, idősávos vásárlásra és sokkal több tesztelésre lenne szükség – szemlézi Zacher szavait a Népszava.

Zacher nem kevesebbet állít, mint hogy a politikai alapon zajlik a járványkezelés

Éles kritikát fogalmazott meg a kormány óvintézkedéseivel szemben Zacher Gábor. A toxikológus az ATV Civil a pályán című műsorában arról beszélt, tudja, hogy a mérlegnek két oldala van, egyik oldalon a gazdaság, másikban az egészségügy van, de ő az egészségügyre szavaz.

Emiatt szerinte Magyarországon szigorításokra lenne szükség.

„Kijárási korlátozás, idősávos vásárlás, iskolák bezárása, sokkal több tesztelés…”
– ezeket az intézkedéseket tartaná célravezetőnek a szakember, aki a járványkezelést szakmai kérdésnek tartja, ugyanakkor szerinte ez ma politikai alapon történik.

A csatornának nyilatkozott Pusztai Erzsébet is, aki még az első Orbán-kormány idején volt két évig az Egészségügyi Minisztérium politikai államtitkára, de mára már kormánykritikus politikus lett.

Ő úgy vélekedett, főként a tesztelésnek és a kontaktkövetésnek kellene gördülékenyebben működni, emellett ahol nagyon sok ember gyűlik össze, ott elengedhetetlennek kell lennie maszkviselésnek. Ebből a szempontból botrányosnak tartotta, hogy nézők előtt játszották a Fradi-Újpest meccset szombaton.

A képek látva szerinte a stadionban nem sokan viselték szabályosan a maszkot.  Utóbbira a példát épp Rogán Antal miniszteri biztosa szolgáltatta.

Mint a Népszava is megírta, Farkas Örs saját maga töltött fel egy fotót, aminek tanúsága szerint nem viselt maszkot, úgy szurkolt a lelátón. Később azzal magyarázta, csak a fotó kedvéért vette le magáról.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: