Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kormánypártok támogatottsága hatalmasat zuhant és egyre erősödik az ellenzék. A fej-fej melletti állapot még mindig fent áll, de lassan a tendenciákból kiolvasható, hogy hajszállal de ebben a meccsben az ellenzék jobban áll, bár hátradőlni nem szabad.

A Telex publikálta a Závecz Research kutatását, melyből kiolvasható, hogy a kormánypártnak március és augusztus között hiába nőtt 31-ről 36 százalékra a támogatottsága, azóta viszont két hónap alatt 4 százalékponttal csökkent.

A Fidesz-KDNP októberben már csak 32%-on áll a teljes népességben.

A DK a korábbi hónapokhoz hasonlóan most is 10 százalékon áll, míg a Jobbiknak a szeptemberi 6-ról 7 százalékra, a Momentumnak 7-ről 6 százalékra mérséklődött a tábora – írja a Závecz Research.

Az MSZP stabilan 5 százalékon áll a teljes népességben, ami a biztos pártválasztók között 6%. A Párbeszéd 2% a biztos pártválasztók között így az MSZP-Párbeszéd fej-fej mellett áll a Momentummal.

A 40 év alattiak körében 9 százalékpontot veszített a kormánypárt a nyár óta, az ennél idősebbek körében mindössze 2 százalékpontot. Így visszaállt a korábbi sajátosság, a fiatalok körében az átlagosnál gyengébben szerepel a Fidesz – 25 százalékos.

A kormánypárt támogatottsága a biztos pártválasztók körében statisztikai értelemben augusztus óta nem csökkent, és ennek az az oka, hogy szavazóik az átlagosnál jóval aktívabbak.

Októberben a Fidesz szavazóinak 61 százaléka ígérte biztos részvételét, a többi párt híveinek együttes aktivitása 55 százalék.

A jelenlegi közhangulatról a választók 57 százaléka mondta azt, hogy Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok. A derűlátók aránya 33 százalék.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: