SZFE tüntetés, Vas utca - Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Igen beszéljünk nyíltan. Eljött az ideje, hogy komolyan vegyük a kormány elleni kiállást. Ugyanis azt gondolom, hogy ha 2022-ben nem tudunk váltani, akkor nem is fogunk.

Ugyanis nem lesz még egyszer olyan pillanat ami most eljött a magyar politikában. Egy zászló alatt vannak az MSZP-sek meg a Jobbikosok, DK-sok és Momentumosok. De ugyanazon zászló alatt vannak a pártok és a civilek. A hétköznapi ellenzéki emberek és az értelmiségiek.

Kialakult az ellenzéki oldalon az a soha máskor el nem jövő pillanat, hogy több a zászló, de egy a tábor. Ez pedig egy olyan erő, ami 2010 óta nem állt össze.

De tudjuk, hogy ott a másik oldal, ismerjük a sajtójukat, a gyűlöletkampányukat. Tudjuk, hogy a jogszabályokkal addig fognak bűvészkedni, ameddig feléjük nem lejt a pálya.

Nekünk ellenzékieknek most több feladatunk van. De az első és legfontosabb belátni azt, hogy úgy kell nyerni, hogy tudjuk: nem lesz igazságos a választási rendszer, nem lesz több sajtónk, nem fognak átengedni egyetlen népszavazást sem.

Fognak kolompért osztani és minden aljas eszközzel élni fognak.

Ezen sopánkodhatunk minden nap – de ez nem fog változni. Elfogadni mindezt nem szabad, de ha ez a terep és ezek a szabályok, akkor nekünk kell még erősebbé válnunk és mégtöbb embert meggyőznünk az igazunkról.

Óvnunk kell az egységet ami létrejött. A pártok már kitalálták a rendezési módját a vitáknak. Ahol nem tudnak a jelöltekről megegyezni, ott előválasztás lesz. De nem csak ez a fontos, hanem az, hogy valóban vigyázzunk egymásra. Mert ha az ellenzék bármelyik szereplője sérül a teljes tábor sérül vele.

Fontos, hogy támogassuk az ellenzéki sajtót, mert nem lesz több belőle. Azok az orgánumok amik működnek, sok esetben nem csak pénzzel támogathatóak, hanem kiállással is.

Nekünk például úgy tud segíteni ha tetszikeli a facebook oldalunkat (ide kattintva megteheti) és megosztja a tartalmainkat, hogy az igazság mindenkihez eljuthasson.

Merjük felvállalni azt, hogy ellenzékiek vagyunk. Merjünk cikkeket, véleményeket megosztani másokkal, mert ha mi nem tesszük, helyettünk más nem mondja el, mi az igazság.

Beszélgessünk kollégáinkkal, szomszédainkkal közéletről. Nem vagyunk egyedül. Sokan megdöbbennek azon, hogy a saját lépcsőházukban hányan gondolkodnak ugyanúgy, csak éppen nem tudnak egymásról.

Vegyünk részt a tüntetéseken. Nem egy tüntetés fogja elhozni a változást, de minden egyes kiállás egy egy kis hópehely, ami megindulva egész lavinát fog okozni.

És végezetül: legyen hitünk. Tudom, hogy sokan elfáradtak és belefásultak mindebbe a harcba. De jelzem a kormány pont erre játszik. Ne adjuk meg azt a szivességet nekik, hogy harc nélkül átengedjük a terepet nekik.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: