Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor közönség nélkül a legnagyobb titkoban koszorúzott azon az ünnepen, ami a jobboldal hagyományosan legnagyobb erőfitoktatása szokott lenni. Az ellenzék pedig erőt mutatott tegnap. Nem kicsit, nagyon.

A vírus árnyékában egyáltalán nem megszokott, hogy több ezer ember vonul az utcára.

De ebben az esetben nem felelőtlenségről van szó, hanem arról, hogy ennyi ember van, aki mindent megadna a szabadságáért és azért, hogy tisztességes nyugati típusú demokrácia legyen itthon.

Tegnap az emberek ugyanazért vonultak az utcára a láthatatlan fenyegetés a Koronavírus árnyékában, mint annak idején 1956-ban.

Szabad sajtóért, az Oroszoktól való függetlenségért és kormányváltásért és a nyugaathoz való tartozás érzéséért, mind életszínvonalban, mind szabadságban.

Ezzel azonban nem nem csak mi ismertük fel. De a kormány és Orbánék is. Márpedig ismerve a kormányt nem a politikáján fog változtatni, hanem még keményebb és még riadtabb lépéseket fog tenni a hatalmának megtartása érdekében.

Mert ne tévedjük, a tegnapi nap megroppantotta a rendszert. Az Orbán rendszer természete olyan, hogy nem egy nagy ügy fogja megroppantani, hanem sok kicsi. A rabszolgatörvény összekovácsolta az ellenzéki pártokat és az SZFE elleni agresszió összekovácsolta a politikát a civilekkel és értelmiségiekkel.

Több zászló van, de egy nagy ellenzéki tábor. Ez pedig a legveszélyesebb a hatalomnak. Nem lesz egyszerű a győzelem, de most már közel sem lehetetlen.

 

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: