Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hatalmas tömegre lehet számítani a mai Orbán-ellenes gigatüntetésen. Újabb fajsúlyos tömegeket mozgató szervezetek jelentkeztek be és biztosították a tüntető diákokat támogatásukról.

A pártok és különböző civil szervezetek után a legnagyobb szakszervezetek is bejelentették, hogy csatlakoznak a ma délutáni tüntetéshez.

Október 23-án 16 órától a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai és a mellettük szolidaritást vállaló hallgatók az ország különböző egyetemeiről, demonstratív felvonulást szerveznek a szellemi szabadság jegyében.

Bejelentette hivatalosan is a három konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ), a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) részt vesz az SZFE október 23-ára meghirdetett vonulásos megemlékezésén.

A Tanítanék Mozgalom is támogatja a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak és oktatóinak küzdelmét, és részt vesz október 23-ára meghirdetett demonstrációjukon – nyilatkozta Törley Katalin, a mozgalom egyik vezetője.

Törley Katalin azt reméli, ez a szolidaritás mint a lavina továbbgördül, hiszen nem csak az oktatást taposták meg minden szinten, hanem még sok olyan szférát is, amely egyébként elengedhetetlenül fontos a társadalom működéséhez.

Hozzátette, nagyon jó lenne, ha azok, akik már kiálltak magukért, egymásért is kiállnának, akik pedig eddig nem mertek kiállni, azok ebből erőt merítenének.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is bejelentette, hogy csatlakozik a színművészetisek megmozdulásához, s egyúttal felhívják a tagságuk és a szimpatizánsaik figyelmét, hogy vegyenek részt a Műegyetem rakpartról induló sétán és utána az Urániánál megtartott megemlékezésen.

A propaganda média nem fog beszámolni, arról hogy mekkora ellenzéki tüntetés lesz október 23-án, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy minél több emberhez eljusson a megmozdulás híre.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: