Fotó: Mérce
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Hatalmas az embertömeg, és csak jönnek és jönnek”,

Élőben mutatjuk:

 

19:17 – A fotelból szurkolás most kevés lesz!

Székely Tamás, a Magyar Szakszervezetek Szövetségének alelnöke beszédében a szakszervezetisek szolidaritásáról biztosította a hallgatókat és az oktatókat, mert tudják, mit jelent az „eltiprás”.

„Ebből elég volt: elég a diktátumokból, az arroganciából, a jogtiprásból”, mondta.

 

 

Szerinte két út áll előttünk: „vagy beletörődünk a sorsunkba, az alattvalói létbe, vagy harcolunk”. Az elmúlt 50 nap 150 év jelképévé vált, és hozzátette, „a fotelból szurkolás most kevés!”

19:10 – Ennek a rendszernek jogfosztott rabszolga munkavállalókra van szüksége

„Egy hajóban, ugyanazzal a széllel szemben hajózunk” – indokolta Nagy Erzsébet pécsi tanár, miért áll ki a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSz) az SZFE mellett. Nagy arról beszél, hogyan sorvasztotta el a kormányzat központosítása a tanközösségek, diákönkormányzatok, szülői munkaközösségek jogait.

„Kinek jó a közpénzből fenntartott intézmények magánosítása? Az alkalmazottak már nem közalkalmazottak, így nem védi őket a közalkalmazotti törvény, a munkavállalók kiszolgáltatottá válnak” – mondta Nagy.

 

„Ennek a rendszernek jogfosztott rabszolga munkavállalókra és feltétel nélküli hívekre van szüksége, nem pedig kiművelt emberfőkre”

 

– mondta a pedagógus, Széchenyire utalva.

 

„Az SZFÉ-n nem ezredesekkel, hanem az autonómia helyreállításával kellene rendezni a viszonyokat. Nincs szabad ország, szabad oktatás nélkül”, tette hozzá.

 

18:44 – Itt leszünk, amíg nem hagynak minket tanulni

 

A hallgatók szerint nekik nem itt kéne lenniük, és nem a Teve utcai rendőrkapitányságra kéne bejárniuk tüntetést bejelenteni, de itt vannak, és lesznek is, amíg nem hagyják őket tanulni, és oktatóikat tanítani. A modellváltás szerintük nem önállósítás, hanem hatalmi terjeszkedés.

 

„A kormány úgy megy, hogy marad”

 

– mondták, majd a tömeggel elskandáltatták a Szabad ország, szabad egyetemet.

Forrás: Mérce / Telex

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: