Fotó: Mérce
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Talpra magyar, hí a haza!
A menet indulása előtt az egyik szervező figyelmeztette a résztvevőket, hogy az eseményen kötelező a szájmaszk viselete és kért mindenkit, hogy a lehetőségekhez mérten tartsák a távolságot. Arra is felhívta a figyelmet, hogy ez egy pártpolitikától mentes esemény.

Ezt követően Fullajtár Andrea elszavalta a Nemzeti Dalt.

Délután fél 4-től gyülekeztek az SZFE-vel szolidáris csoportok a BME épülete előtt a budai rakparton, ahonnan a menet a Március 15. térre halad át. A tömeg folyamatosan nőtt, ezért a tervezett 4 órai indulás kb. fél órát csúszott.

A Mérce helyszíni tudósítói szerint több ezer ember gyűlt össze, becslésük szerint közelíti a 10 ezret a tömeg. A menet „Sej a titkos egyetem” dallamára indult el.

A Március 15. téren már elkezdték osztogatni a fáklyákat, miközben tudósítónk szerint még mindig vannak, akik a Szent Gellért téren vannak. A menet eleje ezért rögtön tovább is indult a Ferenciek tere irányába, hogy a ne alakuljon ki torlódás.

A tömeg eleje végig hangosan énekelt, legtöbbször a „Titkos egyetem” szólt, de hallhattuk a „Kossuth Lajos azt üzente”, a „Ha én rózsa volnék” és az „Ég a város, ég a ház” dalokat is. A hangulat helyszíni tudósítók szerint kitűnő.

A menet eleje a Ferenciek terénél jár, a szervezők itt arra kérték a demonstrálókat, hogy egészen a következő állomásig, az Urániáig csendben vonuljanak tovább, emlékezvén a forradalom hőseire és áldozataira. Eközben a hangszórókból egy idős férfi visszaemlékezését hallgathatják, aki a szabadságharc idején 17 évesen, aktívan részt vett az eseményekben.

 

Forrás: Mérce

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: