Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tamás Gáspár Miklósról mindent lehet mondani, de azt nem, hogy a levegőbe beszélne. Az ellenzékkel sem szokott kesztyűs kézzel bánni, de ha már szerinte is repedezik az Orbán-rendszer talapzata akkor abban tényeg van valami.

A filozófus a Klubrádióban beszélt arról, hogyan is látják a magyarok Orbán Viktort, valamint arról, mindez miként mutatkozik meg az SZFE-konfliktus kapcsán.

Tamás Gáspár Miklós szerint Orbán Viktor rendszere szilárd, pokoli erős, de nem népszerű, szeretett, elismert: a magyar emberek már azt sem gondolják, hogy vezetőik méltók lennének posztjukra.

TGM az SZFE-ügyről úgy vélekedett: annyira egyértelmű az egész, hogy az emberek nem értik, miért áll értelmes ember a kormány mellé.

Mint mondta, sokan ezért is teszik hozzá minden alkalommal, amikor Vidnyánszky Attila neve előkerül, hogy „egyébként tehetséges”, mert már a legtöbben „abszurdnak” tartják, ha egy ilyen ember (egy tehetséges) az Orbán-rendszer mellé áll. „Ez emberek százezreinek egyszerűen furcsa. Magától értetődő lett, hogy értelmes ember ezt a rendszert nem támogatja” – fejtette ki a filozófus.

TGM arra is rávilágított: az, hogy az embereket elképeszti, ha egy olyan konfliktusban, ahol idealista, szabadságszerető diákok védik az egyetemüket, valaki Orbán Viktor oldalára áll, azt mutatja, hogy morális és esztétikai értelemben megtört Orbán Viktor hatalma.

A filozófus szerint még, ha újraválasztják is a miniszterelnököt, akkor sem lesz már igazi vezető, mert már nem tisztelik, nem néznek fel rá. „A magyarok, jobb híján, eltűrik a kormányt, mert úgy vélik, az alternatívák nem meggyőzőek, de már saját tábora sem imádja. Orbán még nyerhet választásokat, de a lelkesedésnek, a tiszteletnek vége. Ezer oldalon látszanak a repedések” – vélekedett TGM.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: