Fotó: karpatinfo.net
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

“Mindenki oltassa be magát influenza ellen, mert ha egyszerre tombol a két járvány, az megbéníthatja az egészségügyi rendszert”

– mantrázzák a kiváló meglátású kormányzati korifeusok – élükön Orbán Viktorral.

Az aktuális ígéretcunami arról szólt, hogy idén nemcsak a veszélyeztetetteknek, hanem mindenki számára ingyenes az influenza elleni oltás.

Azonban ez is olyan “fideszesre” sikerült:

Miután egy magáncég egy valóban hatásosnak tartott oltóanyagot rendelt százezres tételben, a kormány egyszerűen einstandolta.

Még az se kaphatja meg, aki megrendelte, mivel a gyártó úgynevezett “kormányzati okokra” hivatkozva (értsd: kisebb nyomásra) megtiltotta a kiszállítást.

Tették mindezt úgy, hogy a mindenkinek beígért, “visszafogottabb hatékonyságú” ingyenes oltóanyagból sem jut elég – legfeljebb a lakosság alig több mint tizedének.

Miközben evidencia, hogy jelentősen nő a halálozási mutató azok körében, akiket a két járvány egyszerre ér el – komoly kihívás ma itthon védőoltáshoz jutni.

Hogy miért is volt szükség a kormányzati zsákolásra, csak találgathatunk. Remélhetőleg nem azért, mert az oltás lesz az új krumpli, a legújabb propagandatermék. Orbán Viktor – egyfajta vásári mutatványosként – nem mulasztotta el a Facebookra posztolni a reggeli oltását. Joggal merül fel mindenkiben a kérdés: melyikből kapott?

A lefoglalt szortimentből, vagy abból, amit a Fidesz az egyszeri embereknek szánt?

A Jobbik szerint Orbán hagyja, hogy a vírus diktálja a tempót. Hatalmi érdekeinek megfelelően emberek százezreinek egészséget kockáztatja.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: