Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mindig ezekkel a vonatokkal van baj.

A MÁV nem készült fel a hideg időre – emlékszünk amikor ezzel érvelt a közlekedési társaság szinte minden évben télen. Valami ilyesmi lehet most is a helyzet.

Minden szép, minden jó, de Orbán és a kormány valóban nem sejtette, hogy télen hideg lesz.

Az utasok majd megfagynak, nagykabátban, kapucnit felhúzva ülnek az új emeletes MÁV vonaton

– számolt be egy olvasónk a Vác és Budapest közötti 30-40 perces útjának tapasztalatairól. Andrásnak a jegyvizsgáló azt mondta, azért nincsen fűtés az új emeletes vonaton, mert meghibásodott a klímaberendezés.

Ez a probléma a kalauz szerint már a vonat augusztusi üzembe állítása óta így van, a fűtés hiánya eddig nem okozott gondot, olvasónk szerint viszont most már 16-18 fok körüli hidegben ülnek az utasok.

A kormánypropaganda szinte naponta dicsekszik az új vonatokkal, arról azonban nem számolnak be, hogy hónapok alatt sem sikerült megjavítani a fűtést.

A MÁV tud a problémáról, annak kezelése a gyártó Stadler feladata, és tájékoztatásuk szerint ez már folyamatban is van – írta a vasúttársaság a 24.hu-nak.

Vagyis ezek szerint már javítják a fűtést, de arról nem kaptunk információt, hogy várhatóan mikorra lesz újra használható a rendszer. A MÁV hozzátette, a KISS emeletes motorvonatok utasforgalmi próbaüzemben közlekednek Magyarországon.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: