Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

 

A Demokratikus Koalíció népszavazást kezdeményezett arról, hogy a koronavírus-járványban mindenki, minden megkötés és feltétel nélkül ingyenesen teszteltethesse magát.

 

A Nemzeti Választási Bizottság elképesztő, tarthatatlan indokokkal utasította el kezdeményezésünket, kétséget sem hagyva afelől, hogy alapos fellebezésünket követően a Kúria jóváhagyná a népszavazás megtartását.

A járvány azonban – mint oly’ sok mindenben az életünkben – ebben is közbeszólt. Látva, hogy a mögöttünk hagyott héten a járvány magyarországi terjedése az igazolt fertőzöttek számától kezdve a lélegeztetőgépen lévőkön át az elhunytak számáig minden rekordot megdöntött, úgy döntöttünk, hogy a legfelelősebb, amit tehetünk, ha elállunk népszavazási kezdeményezésünktől, amely minden bizonnyal lebonyolíthatatlan volna érdemi járványügyi kockázatok vállalása nélkül.

A Demokratikus Koalíció álláspontja természetesen nem változott, továbbra is a tesztelés ingyenessé tételét követeljük a kormánytól.

A helyzet tragikuma éppen az, hogy ugyanazért nem merjük vállalni kezdeményezésünk jövőbeni járványügyi kockázatait és azért állunk el tőle, mint amiért fontos lenne elérnünk, hogy mindenki számára ingyenes legyen a tesztelés.

Ennek felelősségét és terhét azonban már az ingyenes teszteket visszatartó kormánynak kell viselnie


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: