A kép illusztáció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vasárnap kicsit több mint egy éven belül harmadszor tartottak választást Balatonszepezden, ahol tavaly decemberben 14-en jelentkeztek be a polgármesteri címért. – írja a Telex.

A lap szerint most csak négy polgármesterjelölt volt, a győztes végül a falu nyáron lemondott alpolgármestere, Bíró Imre lett, aki hat szavazattal tudta megverni a korábbi polgármestert, dr. Bocskov Jordán Petrovot.

A látványos kampányt folytató, többek között Bayer Zsolt nyilvános támogatását is élvező Szász Péter katolikus hitvédő ugyanakkor

mindössze három szavazatot kapott.

A budapesti Szász Péter másodszor szeretett volna Szepezd polgármestere lenni. Elindult már akkor is, amikor az előző időközi választáson – miután sokan megtudták, hogy ősszel senki nem akart polgármester lenni a kis balatoni településen – tolongtak a mindenfelől érkezett polgármesterjelöltek.

Akkor három és félszer annyi induló között, nem kampányolva, teljesen ismeretlenül is képes volt két szavazat megszerzésére.

Szász decemberben még nem kampányolt, a csapata ennek tudta be az akkori eredményt. De a vasárnapi eredmények alapján úgy tűnik, hiába folytatott az elmúlt hetekben a helyiek szerint a nagypolitikát idéző kampányt, ezúttal mindössze eggyel tudott több szavazót maga mellé állítani, mint legutóbb.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: