Török Gábor - Fotó: NOL
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Török Gábor poltiikai elemző az InfóRádión beszélt arról, hogy milyen esélyei vannak az ellenzéknek.

Török szerint 2020-ra egyértelmű elvárás lett a választók részéről a közös lista, így nehezen képzelhető az el, hogy legyenek „dezertőrök” annak kidolgozása alatt – fogalmazott az elemző.

„Lehetetlen lesz úgy megoldani, hogy mindenki elégedett legyen. Bárki is dezertál, azt részben a választók fogják brutálisan megbüntetni, részben pedig a politikai közeg is páriahelyzetbe tudja lökni azt a pártot, aki miatt megbukik az együttműködés.”

A politikai elemző arról is beszélt, hogy a közös ellenzéki lista és vele együtt a közös miniszterelnök-jelölt karnyújtásnyi közelségben van, az azonban még korántsem tisztázott, hogy ki fogja betölteni ezt a tisztséget.

Két forgatókönyv létezik a politikai elemző szerint: ha indul Karácsony Gergely, akkor az előválasztási folyamat szükségtelenné válik, hiszen ő a legnépszerűbb ellenzéki politikus a közvéleménykutatások szerint.

Török ezekre alapozva jelentette ki, hogy ha Karácsony elindul a miniszterelnök-jelöltségért kiírt előválasztáson, akkor feltehetően meg is fogja nyerni.

Ha viszont a főpolgármester ragaszkodik jelenlegi álláspontjához és nem akar miniszterelnök-jelölt lenni, akkor szerinte a DK tudná dominálni a jelöltállítási folyamatot, akár Dobrev Klárát kihozva abból győztesként.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Pataky Attila gyakorlatilag szerelmet vallott Orbánnak

Pataky Attila, az Edda Művek együttes frontembere, exkluzív interjút adott a Mandinernek, ahol nyíltan beszélt az őt ért kritikákról, a földönkívüli élet létezéséről, a...

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...

Orbán sötét boszorkánykonyhája újra ontja a szemetet: Itt a Fidesz sötét kampánya

A kormánypropagandát a jelek szerint Karácsony Gergely egy mondatára futtatják fel. A Fidesz egy "figyelemfelhívó" kampányt indít - jelentette ki a párt kommunikációs vezetője Hollik...