Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jövőre mindössze egy munkanap-áthelyezés bonyolítja a munkaszervezést, miközben összesen hat hosszú hétvége és egy négynapos hétvégi pihenő lesz – írta az Üzletem.hu az RSM Hungary adótanácsadó cég blogjára hivatkozva.

Az első hosszú hétvége mindjárt újév napjával kezdődik majd, a következő a hétfőre eső március 15-én esedékes. 2021-ben az egyetlen négynapos hétvége a húsvéti ünnepekhez kötődik, mivel április 2. nagypéntek, és április 5. húsvéthétfő is pihenőnap lesz.

A május elseje szombaton esedékes, viszont pünkösd miatt akkor sem maradunk hosszú hétvége nélkül. Ezt követően legközelebb augusztus 20-a, péntek miatt lesz alkalom hosszabb szünetre. Október 23-a azonban szombaton lesz.

Mivel mindenszentek ünnepe november elsején hétfői napra esik, ezért lesz bőven idejük azoknak, akik kegyeleti okból keresik fel a temetőket ilyenkor, hogy rohanás nélkül is eljussanak minden szerettükhöz.

Mindössze a karácsony előtti időszakban kell a munkáltatóknak és a munkavállalóknak a munkanap-áthelyezéssel megküzdeni, mivel december 11-én kell ledolgozni a december 24-re, péntekre eső pihenőnapot, igaz, karácsony ezúttal hétvégén lesz. 2022-ben pedig egy szombati napon lépünk majd át.

 

Forrás: Index

Fotó: pusztazamor.hu

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: