Megosztom másokkal is:
  • 2.8K

Gyurcsány megfejtette azt, amit régóta keres a teljes baloldal. Még pedig, hogy hosszú éveken keresztül kitaszította a Fidesz a nemzet fogalmából a politikai baloldalt.

Régóta keressük azt a közös jelszót, amit a Fidesz mindig mesterien megtalál minden kampányban. Emlékezzünk a “Nekünk Magyarország az első” kampánymondatra vagy akár a “Polgári Magyarország” víziójára.

Mindeközben hordtak már kokárdát, lengettek Árpád sávos zászlót és mindent megtettek, hogy hazátlannak és hazaárulónak bélyegezzék azt a baloldalt, ami ezeknél százszor jobban szeretik a saját hazájukat.

Gyurcsány azonban megfejtette a kódot, és megalkotta azt a szlogent, amivel nem csak megmutatja az ellenzék, hogy mi a viszonya a nemzethez, hanem össze is kovácsolja az ellenzéki oldalt:

Újra haza lesz a nemzet

Gyurány Ferenc teljes bejegyzésében így fogalmaz: Kutya nehéz lesz.

Valójában csak egy dolgot tudtunk meg tegnap a borsodi időközi választásokon. Azt, hogy kutya nehéz lesz 2022-ben.

Az alapképlet nem fog megváltozni. Becstelen ellenfelet kell legyőzni, melyben az orbáni önkény minden fegyverét mozgósítja ellenünk.

Övék a törvény, övék a nyilvánosság, övék a pénz, övék a megvesztegetés a zsarolás ereje. Nekünk meg marad a tisztesség.
Az alapfelállásban nem kell elbizonytalanodni: egy az egy ellen. Ami meg ezen túl van, azt jól kell csinálni.

Van egy mozzanat, amit kívülről nem sokan láthattak. Az ellenzéki pártok vezetői, aktivistái között ez a mostani küzdelem soha nem látott politikai, szervezési, emberi bizalmat teremtett. Valójában elmosódtak a határok az ellenzéki pártok között. Nem volt érdekes, hogy honnan jött a jelölt, hogy honnan jöttek az aktivisták. Egyesültek a küzdelemben.

Ez most nem volt elég a győzelemhez, de elég arra, hogy megerősítsen bennünket a további küzdelemre.
Köszönöm mindenkinek, aki velünk volt. Köszönöm százaknak, köztük rengeteg DK-s szimpatizánsnak, hogy nem haboztak jönni, cselekedni.

A csoda most nem történt meg. De ha nem bátortalanodtok el, ha mertek továbbmenni az úton, akkor 2022-ben megtörténik. Amit eddig csodának hittétek, valóság lesz.
Újra haza lesz a nemzet.


Megosztom másokkal is:
  • 2.8K

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --