A kép illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Telex információi szerint most újabb hazai szerkesztőség esett áldozatául a Fidesz médiahóditása közben.

Boros Bánk Levente a kormányhoz közel álló Nézőpont Intézethez kötődő Médianéző Központ igazgatója megvásárolta a Médiapiac című szakmai újságot és vérengzésbe kezdett.

A Media1 arról számolt be: információik szerint az új tulajdonos megérkezése a lap eddigi teljes szerkesztőségének elbocsátását hozta magával.

A szerkesztőséggel egy értekezleten közölték az elbocsátásukat, egyikük a Media1-nek úgy fogalmazott:

„kisöpörték az egész szerkesztőséget”

Boros Bánk Levente | Forrás: Média1

Boros Bánk Levente, a Magyar Nemzetnek adott interjúban előzőleg azt mondta: a kéthavonta megjelenő újságban szerinte eddig a „balliberális narratíva” érvényesült a Magyarország és a világ médiapiacáról szóló írásokban.

Az új tulajdonos akkor azt mondta, a magazinból olyan portált akar létrehozni, ami szerinte a médiapiac független, szakmai értelmezését adja.

Azt ígérte, hogy távolabbra tekintenek az egyes médiatermékeknél, és az azokat előállító vállalatokat és a tulajdonosi kör működését is elemezni akarják, a politikai háttérszálakat és a mozgatórugókat is láthatóvá teszik.

Boros azt mondta: a baloldali média irányába is nyitott lesz a Médiapiac, de nem szeretnék, ha úgy tűnne az olvasóknak, hogy csak a baloldalon vannak érdemi médiaszemélyiségek, jó újságírók.

BalraMagyar/Telex/Média1


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: