COVID-19 - Fotó: dunstreda.sk
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Átlépte az ezret a magyarországi koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma.

 

Újabb 920 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon, ezzel 40 782 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu hivatalos tájékoztató oldal.

 

Meghalt 27 beteg (a hivatalos oldal idős, krónikus betegként jellemzi őket), így az elhunytak száma 1023 főre emelkedett, 12 164-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 27 595 fő.

 

Az aktív fertőzöttek 33 százaléka, az elhunytak 44 százaléka, a gyógyultak 31 százaléka budapesti. 1538 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 156-an vannak lélegeztetőgépen.

 

Összesen eddig 850 878 koronavírus-tesztet végeztek az országban a hivatalos adatok szerint, az elmúlt egy nap során 9658-at.

 

Az Operatív Törzs jelenleg 39 óvodában és 20 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 165 osztálynál és 5 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

 

Budapest: +197
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: +135
Győr-Moson-Sopron megye: +109
Pest megye: +98
Hajdú-Bihar megye: +59
Csongrád-Csanád megye: +51
Heves megye: +40
Szabolcs Szatmár-Bereg megye: +37
Vas megye: +34
Jász-Nagykun-Szolnok megye: +26
Veszprém megye: +23
Nógrád megye: +21
Baranya megye: +20
Bács-Kiskun megye: +16
Komárom-Esztergom megye: +15
Békés megye: +14
Somogy megye: +10
Fejér megye: +9
Zala megye: +9
Tolna megye: +3

Forrás: HVG

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Hoppá, mi történhetett?! Novák Katalin Orbán ellen beszélt az ENSZ közgyűlésén

Vagy kommunikációs hiba, vagy szándékosan, de Novák Katalin az oktatás fontosságáról és az iskolák elhanyagolását nevezte a legvégzetesebb hibának az ENSZ közgyülésén, miközben Magyarországon...

Szégyen és gyalázat: Ide jutottunk Orbánék miatt

Az Európai Unió legújabb vagyonfelmérési adatai a magyar háztartások számára semmiképpen sem hoztak jó híreket. A portfolio.hu által közölt jelentés szerint a magyar háztartások nettó...

Lerántotta a leplet Orbánék hazugságáról a szakember: Óriási bajban vagyunk

A kormány elhibázott gazdaságpolitikájáról, az inflációs helyzetről, valamint a felesleges kormányzati beruházásokról is beszélt Vajda Zoltán, a parlament Költségvetési Bizottságának MSZP-s elnöke az ATV...