Novák Katalin és Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán 2017. november - Fotó: MNO
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Otthonfelújítási programot indít a kormány január 1-jétől – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 

Novák Katalin közölte, a legalább egy gyermeket nevelő családok otthonuk felújítási költségeinek a felét átvállalja az állam, legfeljebb három millió forintig.

 

A 2015-ben indított otthonteremtési program új elemének az igényléséhez nem szükséges a CSOK felvétele – fűzte hozzá.

 

Az előzetes bejelentések értelmében szintén január 1-től vezetik vissza az 5%-os új lakásokra vonatkozó áfát. A mai bejelentéssel így már nemcsak az új lakást vásárló családosok, hanem a használt lakóingatlan tulajdonosai is részesülnek a lakásprogram támogatásaiból.

 

A MINISZTER A RÉSZLETEKET ISMERTETVE ELMONDTA: HA VALAKI 2021. JANUÁR 1-JE UTÁN FELÚJÍTÁSBA KEZD ÉS GYŰJTI A SZÁMLÁKAT, A KÖLTSÉGEINEK FELÉT AZ ÁLLAM VISSZAUTALJA NEKI, LEGFELJEBB HÁROMMILLIÓ FORINTOT. EZ VONATKOZIK AZ ANYAGBESZERZÉSRE ÉS A MUNKAERŐKÖLTSÉGRE IS.

 

Novák Katalin elmondta, hogy bármilyen felújítást tervez a család, a kormány ezt támogatja, legyen szó energetikai korszerűsítésről vagy a fürdőszoba, illetve a konyha, vagy az önálló otthon felújításáról.

Az új támogatási forma azt jelenti, hogy egy hatmillió forintos otthonfelújításnál hárommillió forintot spórolhat meg minden gyermekes család – közölte. Hangsúlyozta, az otthonfelújítási program felülről nyitott lesz, a forrásokat az igényekhez igazítják.

Forrás: Portfólió

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: