Kórház - Fotó: Dr Tóth Bertalan FB oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Országgyűlés múlt kedden fogadta el az egészségügyi dolgozók új szolgálati jogviszonyáról szóló törvényt mindenféle szakmai és politikai egyeztetés nélkül, gyakorlatilag 2 nap alatt.

Ennek része, hogy jövőre a közfinanszírozott egészségügyi intézményekben dolgozó orvosok csak külön engedéllyel vállalhatnak másodállást, ráadásul mindenféle indoklás nélkül bármelyik másik egészségügyi intézménybe átvezényelhetők lesznek.

Ezt követően harminc orvos jelezte az Országos Gerincgyógyászati Központ munkatársai közül, hogy ezentúl kizárólag magánpraxisban dolgoznak tovább.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbánék új törvénye a csőd szélére taszítja az egészségügyet,  nagy esély van arra, hogy a jövőben tömegesen fogják otthagyni az orvosok az állami ellátást.

Az nem megoldás, hogy sarokba szorítják, sakkban tartják az orvosokat, a régóta megérdemelt fizetésemelést nagylelkű adománynak állítják be, az egészségügy többi dolgozójáról pedig egyszerűen megfeledkeznek.

Mi, európai magyarok tisztességes, valódi megoldást követelünk végre a kapkodó látszatintézkedések helyett, mert a koronavírus-járvány második hullámának közepén percekre vagyunk az egészségügyi intézményrendszerünk teljes összeomlásától és a katasztrófától.

 

Dr. Komáromi Zoltán
A DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

„Kártyavárként omolhat össze a rendszer”, ha Karácsonyék mintapere győz a bíróságon

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, egy friss sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai napon jogi lépéseket tesz a szolidaritási hozzájárulással kapcsolatos, jogellenesnek...

Kést rántott egy idős nő Orbán Viktor születésnapján

Csak úgy áradt a keresztényi szeretet a szentmisén. A Gulyáságyú Média hírportál beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményezett egy idős nő ellen, aki...

Újabb adóemelést jelentett be a kormány – sokaknak fog fájni

A 2024-es esztendőre szóló adócsomagot benyújtotta a kormány - értesült a HVG. Ezt az új intézkedést sokan kormányzati megszorítócsomagként értékelhetik, mivel számos területen érinti a...