Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője szombati sajtótájékoztatóján ismertette:döbbenetes, hogy az Orbán-kormány az ügyészség megszállása után Polt Péter jobbkezét, Varga Zsolt Andrást akarja kinevezni a Kúria elnökének.

 

“ A DK már Varga Zsolt András Igazságügyi Bizottságban történt meghallgatása után jelezte, hogy minden nemzetközi fórumon meg fogjuk támadni a botrányos jelölést. Ma beváltjuk az ígéretünket. Sem mi, sem Európa nem nézheti tétlenül, hogy az Orbán-kormány minden jogállami elvet, és a hatalmi ágak szétválasztásának elvét is megsértve egy fideszes ügyészt akar a legfőbb bírói hatalom birtokosává tenni” – foglalta össze Rónai.

 

Az EP-képviselő hangsúlyozta, egyetértenek az Országos Bírói Tanács határozatával, miszerint példátlan, hogy olyasvalaki vezesse a legfelsőbb bíróságot, aki maga soha nem dolgozott bíróként.

 

Rónai Sándor közölte, a Demokratikus Koalíció az Európai Bizottsághoz fordul, hogy Polt Péter jobbkeze ne lehessen Kúria-elnök

 

“Előre figyelmeztetjük a Fideszt, hogy az Európai Bizottságnak jogában áll, hogy azt kérje a magyar kormánytól, függesszék fel ezt a pártállami kinevezést. Emellett tájékoztatjuk a Velencei Bizottságot is a történtekről. A DK szerint Polt Péter jobbkezének semmi keresnivalója nincs semmilyen bíróságon, nemhogy a Kúria elnöki székében. Ilyet dél-amerikai banánköztársaságokban lehet csinálni, Oroszországban és Türkmenisztánban lehet csinálni, de Európában nem lehet.” – jelentette ki a párt EP-képviselője.

 

Rónai úgy fogalmazott: nem titok, hogy Varga Zsolt András ezer szállal kötődik Polt Péterhez és a Fideszhez. Hozzátette: már akkor az Orbán-rendszer része volt, amikor az első Orbán-kormány alatt az ügyészség futni hagyta a fideszes bűnözőket.

 

“Például olyan ikonikus ügyekben, amelyekből a legtöbben ma már csak arra emlékeznek, hogy Kaya Ibrahim, Ezüsthajó Kft, vagy épp a 12 állami gazdaság ügye. Varga Zsolt András még a pár nappal ezelőtti parlamenti meghallgatásán is szó szerint azt mondta, hogy nagyon sokat tanult a legfőbb ügyésztől. Köszönjük szépen, éppen ez a bajunk: ha ő lesz a Kúria elnöke, akkor az olyan lesz, mintha nem csak az ügyészt, hanem a bírót is Polt Péternek hívnák.” – mondta zárásként Rónai.

 

Forrás: DKP


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

„Kártyavárként omolhat össze a rendszer”, ha Karácsonyék mintapere győz a bíróságon

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, egy friss sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai napon jogi lépéseket tesz a szolidaritási hozzájárulással kapcsolatos, jogellenesnek...

Kést rántott egy idős nő Orbán Viktor születésnapján

Csak úgy áradt a keresztényi szeretet a szentmisén. A Gulyáságyú Média hírportál beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményezett egy idős nő ellen, aki...

Újabb adóemelést jelentett be a kormány – sokaknak fog fájni

A 2024-es esztendőre szóló adócsomagot benyújtotta a kormány - értesült a HVG. Ezt az új intézkedést sokan kormányzati megszorítócsomagként értékelhetik, mivel számos területen érinti a...