Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma Magyarországon már mesekönyvet sem lehet írni, ha az nem tetszik a kormánynak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter büntetőjogi eszközök bevetését helyezte kilátásba annak érdekében, hogy ne juthasson el a napok óta kormányzati offenzívába került mesekönyv a gyerekekhez – értesült a Média1.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, az Orbán-kormány tagja a csütörtöki Kormányinfón élesen bírálta a Meseország mindenkié című könyvet.

Emellett kritizálta azokat az intézményeket, ahol a kormánysajtó állítása szerint elérhető a kiadvány, mely napok óta a kormány prominenseinek és a kormánysajtó kereszttüzében áll.

Gulyás a csütörtöki sajtóeseményen egészen odáig ment, hogy kijelentette: amelyik óvodában bevezetik a Meseország mindenkié című könyvet, ott vizsgálni kell, hogy felmerül-e a „kiskorú veszélyeztetésének bűncselekménye”, és ha igen, akkor a fenntartóval szemben eljárást kell indítani.

Gulyás azt mondta, rázza a hideg az egésztől, majd a könyvet „homosz@&#ális propagandaként” emlegette.

A Meseország mindenkié egy idén megjelent magyar könyv, mely nem szokványos módon mesél újra klasszikus magyar népmeséket, a mesék főszereplői közé ugyanis kisebbségek, LMBTQ emberek és romák is bekerültek.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: