Orbán Viktor miniszterelnök A kép forrása: Orbán Viktor facebook oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

 Az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának ma reggeli ülésén Varga Zsolt András, akit Áder János, a Fidesz pártállamának másik bábja jelölt a Kúria elnökének, egyetlen szakmai kérdésre sem válaszolt.

A legérdemibb válasza az volt, hogy nagyon sokat tanult Polt Péter fideszes legfőbb ügyésztől.

Varga Zsolt Andrást a Fidesz úgy teheti a Kúria elnökévé, hogy soha életében nem volt bíró, így egyetlen ügyben sem bíráskodhatott, ráadásul 10 évig volt a legfőbb ügyész helyettese.

Az Orbán-kormány Európában teljesen példátlan módon, minden jogállami elvet, és a hatalmi ágak szétválasztásának elvét is megsértve egy fideszes ügyészt akar a legfőbb bírói hatalom birtokosaként látni.

Ez a jogállam maradványainak a szándékos megcsúfolása; ez olyan, mintha Mészáros Lőrincre bíznák a korrupció-ellenes harcot.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik a Kúria elnöki pozíciójának pártállami betöltése ellen, nem lehet a legnagyobb hatalmú bíró egy fideszes ügyész.

A DK szerint Polt Péter jobbkezének semmi keresnivalója nincs semmilyen bíróságon, nemhogy a Kúria elnöki székében.

A DK minden lehetséges nemzetközi fórumon meg fogja támadni, ha egy fideszes ügyész lesz a legfőbb bíró Magyarországon. Ilyet dél-amerikai banánköztársaságokban, Oroszországban, Türkmenisztánban lehet csinálni, de Európában nem.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

„Kártyavárként omolhat össze a rendszer”, ha Karácsonyék mintapere győz a bíróságon

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, egy friss sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai napon jogi lépéseket tesz a szolidaritási hozzájárulással kapcsolatos, jogellenesnek...

Kést rántott egy idős nő Orbán Viktor születésnapján

Csak úgy áradt a keresztényi szeretet a szentmisén. A Gulyáságyú Média hírportál beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményezett egy idős nő ellen, aki...

Újabb adóemelést jelentett be a kormány – sokaknak fog fájni

A 2024-es esztendőre szóló adócsomagot benyújtotta a kormány - értesült a HVG. Ezt az új intézkedést sokan kormányzati megszorítócsomagként értékelhetik, mivel számos területen érinti a...