Lázár János - Fotó: Lázár János Hivatalos közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A következő években, a Fideszben és azon kívül is, fognak még hallani rólam, pontosabban arról, hogy meglátásom szerint mit lehetne tenni egy-egy területen annak érdekében, hogy a hazánk, a szülőföldünk még sikeresebb hely legyen – mondta Lázár János volt kancelláriaminiszter a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A politikus kérdésre válaszolva a kormány vidékpolitikájával kapcsolatban elmondta, amit ők képviselnek és vallanak, az a nagyvárosokon kívül népszerűbb, mint azokon belül. Ezért is tartotta fontosnak, hogy 2010 után szövetséget kötöttek a falvakkal és az ott élő emberekkel, például a Fidesz volt az, amelyik visszaállította a kistelepülési iskolákat.

Emellett szövetséget kötöttünk a gazdatársadalommal is, olyan vidékfejlesztési programot indítottunk, ami nem a nagyoknak, hanem a kicsiknek kedvezett. S mindent elkövetünk a Modern városok programmal és a Magyar falu programmal annak érdekében, hogy az is polgárhoz méltó életet tudjon élni, aki Budapesten és a nagyvárosokon kívül lakik. Óriási lehetőség van most a kormány kezében, amikor az új európai uniós finanszírozási időszak indul: a forrásokat vidékre kell irányítani. Az ország, sőt a Fidesz sorsa is azon múlik, hogy a vidéken élő fiatalok számára tudunk-e jövőt biztosítani – jelentette ki.

A Magyar Teniszszövetségről szólva azt mondta, ez egy évre vállalt elnöki ciklusában két célja van. Az egyik, hogy december 31-ig rendezzék a pénzügyi hiányt. A másik, hogy a kormánnyal lezárják az elszámolást.

Ami Hódmezővásárhelyt illeti, tudomásul vette, hogy 2018-ban és 2019-ben a választópolgárok úgy döntöttek, Márki-Zay Péterre bízzák a városukat. A kegyelmi időszaknak azonban vége.

Három év után már nem lehet visszafelé mutogatni, a város jelenlegi állapotáért kizárólag a polgármester felel. A város állapota pedig elkeserítő. Vásárhely megtorpanása és lemaradása kárt okoz még azoknak is, akik a polgármester-választáson Márki-Zay Péterre szavaztak. Ennek elsősorban az az oka, hogy a polgármester nem foglalkozik a város dolgaival. Hódmezővásárhelynek a szó klasszikus értelmében nincs is polgármestere, csak egy önjelölt miniszterelnök-jelöltje – fogalmazott Lázár János.

Múltkor valaki azt mondta neki, Márki-Zay Péternek annyi az igazolatlan hiányzása, amennyiért egy diákot az iskolában már megbuktatnának. Szerinte legkésőbb 2024-ben lehetővé teszik a polgármester számára, hogy kizárólag a nagypolitikai álmaira koncentrálhasson.

Lázár végezetül elmondta, szerint jó döntést hozott, amikor 2018-ban befejezte a Miniszterelnökség élén a munkát.

Azt éreztem, hogy hat év kormányzati szerepvállalás után több előnnyel jár, ha hátrébb lépek és másoknak is lehetőséget biztosítok a munkára, ráadásul így a különféle teljesítmények is összemérhetővé válnak, ami nélkül egyetlen közösség sem képes megújulni.

Én személyesen is sokat nyertem ezzel. Az új napirendemben több idő és energia jut arra, hogy politikai, szellemi értelemben is edzhessem magamat: sokat tanulok, az államigazgatásban és a gazdaságban együtt gondolkodom és dolgozom sokféle szakemberrel, akik különféle álláspontokkal szembesítenek – zárta gondolatait.

Forrás: 24.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: