Borkai Zsolt
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megdöbbentő tényfeltáró anyagot közölt a hvg360 oldalán Dezső András, hazánk egyik legismertebb oknyomozó újságírója, amiből kiderül, hogy az adriai hajóuton készült felvételek miatt indult nyomozás alvilági kapcsolatokat tárt fel, de Orbán neve is előkerült.

A Dózsa György úti halálos baleset okozásáért elítélt M. Richárd is közvetítő szerepet játszott abban az ügyben, aminek részletei most derültek ki a nyomozati anyagokból. Szó van egy a Four Seasons szállóban lezajlott találkozóról, ahol M. mellett részt vett a Kubatov Gábor fideszes pártigazgatóval is jó kapcsolatot ápoló Tóth Csaba biztonsági vállalkozó, valamint F. Gábor, aki később a felvételek miatt indított zsarolási ügy egyik gyanúsítottja lett. Kiderül az is, hogy F. szerint a prostituáltak készíthették a felvételt és egyikük állhatott a zsarolás hátterében, illetve az is, hogy egy ponton Orbán Viktor neve is előkerült, akit meg kellene keresni az ügyben.

“Színes társaság gyűlt össze tavaly ősszel egy budapesti luxusszállodában azért, hogy egy adriai hajóúton titokban készült felvételről beszélgessenek: mások mellett a Dózsa György úti halálos baleset miatt ekkor már eljárás alatt álló M. Richárd, a Városliget beruházásait védő biztonsági cég vezetője, a Kubatov Gábor fideszes pártigazgatóval is jó kapcsolatot ápoló Tóth Csaba, valamint F. Gábor, aki később a felvételek miatt indított zsarolási ügy egyik gyanúsítottja lett. M. Richárd a találkozóra magával vitte azt a pendrive-ot is, ami még 2018 nyarán, a házi őrizete alatt „felejtődött” nála. A pendrive-on azok a felvételek voltak, amelyek később Borkai Zsolt győri polgármester bukásához vezettek. A Borkai-felvétel útjának eddig nem ismert részleteinek jártunk utána. A szálak az alvilágba vezettek.”

 

 

Egy kigyúrt férfi jelent meg a Nemzeti Nyomozó Iroda Labanc úton lévő hivatali helyiségében 2019. december 4-én délelőtt. A férfiról már jól tudták a nyomozók, hogy kicsoda, hiszen a 42 éves M. Richárd ismert alakja az alvilágnak. A kétezres évek közepén a „kecskeméti maffiaperben” ítélték el, egy néhány évvel ezelőtti halálos közlekedési baleset miatt pedig egy egész ország megismerte a keresztnevét és a fizimiskáját. Ám Richárdot ezúttal nem gyanúsítottként, hanem tanúként idézték be a rendőrségre. Éppen aznap, amikor Győrben meghirdette az ellenzék, hogy a hivatalából akkor már egy hónapja távozó Borkai Zsolt helyére Pollreisz Balázst indítja közös jelöltként, Richárdot arról faggatták a rendőrök, mit tud elmondani a volt győri polgármester bukását előidéző, egy adriai hajóúton titokban készített felvételekről.

Merthogy a felvételek bizonyíthatóan eljutottak Richárdhoz is, méghozzá több mint egy évvel azt megelőzően, hogy egy magát Ördög ügyvédjének nevező ismeretlen az interneten publikálta azokat. Az ügy óriási vihart kavart, és ráirányította az egész ország figyelmét egy olyan társaságra, amely az elmúlt bő tíz évben Győrben és környékén igencsak erős formális és informális hatalomra tett szert. Ennek a hatalmi erőközpontnak volt központi figurája Borkai Zsolt mellett az egykori polgármester ügyvéd barátja, Rákosfalvy Zoltán is.

Azzal, hogy a hajón tartott szexparti képei a 2019-es önkormányzati választási kampány hajrájában nyilvánosságra kerültek, véglegesen meg lett pecsételve e Borkai–Rákosfalvy duó sorsa. Jóllehet, Borkait újra megválasztották polgármesternek, a felvételek miatt akkora terhet jelentett a keresztény-konzervatív értékeket hangoztató Fidesznek, hogy inkább lemondatták.

Forrás: HVG360

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Pataky Attila gyakorlatilag szerelmet vallott Orbánnak

Pataky Attila, az Edda Művek együttes frontembere, exkluzív interjút adott a Mandinernek, ahol nyíltan beszélt az őt ért kritikákról, a földönkívüli élet létezéséről, a...

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...

Orbán sötét boszorkánykonyhája újra ontja a szemetet: Itt a Fidesz sötét kampánya

A kormánypropagandát a jelek szerint Karácsony Gergely egy mondatára futtatják fel. A Fidesz egy "figyelemfelhívó" kampányt indít - jelentette ki a párt kommunikációs vezetője Hollik...