Soros György
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Telex szúrta ki, hogy Soros György reagált a CEU alapítója az Európai Bíróság keddi döntésére, amiben kimondták: uniós jogot sért a lex CEU. Soros az Euronewsnak azt mondta: a döntés győzelem az EU alapvető értékei számára, a CEU-nak azonban már túl későn született.

„Már nem tudunk visszatérni Magyarországra, mert az érvényben lévő törvények nem felelnek meg az akadémiai szabadság követelményeinek.

A magyar kormány folytatja az EU jogainak a lábbal tiprását, a legutóbbi áldozata a világhírű Színház- és Filmművészeti Egyetem. Az EU jelenleg arról vitázik, hogy miként biztosítsa, hogy a támogatásokat a jogállamisággal összhangban használják fel. Felszólítom az EU-t, hogy legyen Magyarország a tesztalany” – fogalmazott.

 

 

Az Európai Bíróság döntése után Varga Judit igazságügyi miniszter azt mondta, elfogadhatatlannak tartják a kettős mércét, a CEU pedig úgy nyilatkozott, hogy habár a lehetőség innentől adott, de még nem döntöttek arról, hogy valóban visszahoznak-e amerikai akkreditációjú programokat, és ha igen, melyeket.

Arról is beszéltek ugyanakkor, hogy hosszútávon terveznek Bécsben, ahol az elmúlt egy évben otthonra találtak. Ezenkívül azt is bejelentették, hogy új kutatóintézetet hoznak létre Budapesten, a CEU Democracy Institute-ot. Az intézet célja a demokrácia kérdéseinek kutatása, terjesztése és tanítása lesz.

Fodor Éva, a CEU korábbi rektorhelyettese szerint jelenleg nem tervezi a vezetés, hogy Budapesten ismét elindítják az amerikai akkreditációjú képzéseket. Fodor a Népszavának elmondta azt is: valószínű, hogy a jövőben inkább kétcampusos modell alakulhat ki, ám beiratkozni mindenkinek továbbra is Bécsben kell.

Forrás: HírHugó


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Mindent feltesznek egy lapra Orbán ellen – Egy hetes tüntetéssorozat indul

A Tanítanék Mozgalom az Egységes Diákfronttal tüntetést szervez a bosszútörvény elfogadásának megakadályozása érdekében, közölték közleményben. A 24.hu szerint a Tanítanék Mozgalom a Kossuth téren tervez...

Ilyen katasztrófális állapotban van az egészségügy – tízezrek olvasták a kétségbeesett gyermeksebész üzenetét

163 gyermeket volt kénytelen egyetlen nap alatt ellátni a budapesti Szent János kórház gyermeksebészete. A budapesti Szent János Kórház gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeleti szolgáltatásai Észak-...

Fontos változás az autósoknak: Megváltozik jövőre a gépjárműadó is

A gépjárműadót jelenleg két egyenlő részletben kell befizetni, március 15-ig és szeptember 15-ig. Azonban a 2024-es év jelentős változásokat hoz ezen szabályozásban. A magyar kormány...