Kocsis Máté - Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy idő után szép lassam minden ki fog derülni. Ne tévedjünk valószínüleg minden törvényes, csak hát az van, hogy az urizáló fideszes fiúk szeretnek titkolózni. Hiába, Kocsis Máté frakcióvezető és családja sem tett szegénységi fogadalmat.

Nagy értékű balatoni ingatlan van Kocsi Máté felesége, Kocsisné Márkus Szilvia tulajdonában – értesült a 24.hu.

A 200 négyzetméteres, úszómedencés révfülöpi nyaraló kizárólagos birtokosa a Fidesz frakcióvezetőjének házastársa, aki két állami cégben is pozíciót tölt be.

A tulajdoni lap szerint Kocsis felesége 2014-ben vette meg a két szomszédos telek egyesítésével létrejött 1100 négyzetméteres területet, ahova 2017-ben építettek fel üdülőt.

Az ingatlan így értelemszerűen nem szerepel Kocsis Máté vagyonnyilatkozatában.

Noha a képviselő házastársának is van vagyonnyilatkozat-tételi kötelessége, az általa az Országgyűlésnek leadott dokumentum nem nyilvános.

A 24.hu megkereste Kocsis Mátét, aki azt mondta: a vásárláshoz nem vettek fel hitelt, felesége egy II. kerületi lakást örökölt, ennek értékesítéséből vásárolta meg a révfülöpi építési telket 13,5 millió forintért.

Az építkezést a Kocsiné szülei által eladott 300 négyzetméteres budaörsi ház értékéből fedezték. A 200 négyzetméteres balatoni nyaraló építése 77,5 millió forintba került, és körülbelül 6 millió forint egyéb költségük volt. Ez alapján a nyaraló 97 millió forintba került.

Kocsis a portálnak felajánlott egy személyes találkozót, hogy megnézhesék a felsorolt ingatlanok dokumentumait.

A feleség, az anyós, a családi ügyvéd és a Fidesz-frakció sajtófőnökének jelenlétében ez meg is történt, a beszélgetést szokatlan módon kamerával és diktafonnal rögzítették, és az elhangzottak közléséhez nem járultak hozzá.

A dokumentumokat azonban meg lehetett nézni, és tartalmuk egybevágott a Kocsis által elmondottakkal. Kocsis szerint ő azért nem tulajdonos a balatoni ingatlanban, mert a révfülöpi házat a házasságkötésük előtt értékesített vagyonból finanszírozta a felesége.

Forrás: 168 óra


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: