Juszt László - Fotó: comment.blog.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már megint a szemfényvesztés.

Csak emlékeztetőül, hogy mit mondott a bölcs vezér korábban: „Amíg fejük búbjáig eladósodott kórházakról beszélünk, nem tudok jó lelkiismerettel foglalkozni az orvosok bérével”  – mondta a rezidensek akciójáról Orbán Viktor, az mr1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Nem tudok róla, hogy megszűnt volna a kórházak eladósodottsága.

Most valami mégis rákényszerítette, hogy az orvosbérekkel foglalkozzon. Nagy hangon körbeordították az országot, az orvosok 120 százalékos béremelésben részesülnek. Arról viszont nem szólnak a hírek, hogy mennyiről indulnak, s mennyire, s mikor érkeznek.

Nézzük:

A trükk ugyanaz, mint a 13. havi nyugdíjaknál. Három év alatt “felépítik.” Így

2021 januárjától 80,
2022 januárjától 20,
2023 januárjától pedig újabb 20 százalékkal.

Ne feledjük, közben van egy választás is. De ha mondjuk ez az emelés meg is történik, az majd csak 2023-ra lesz teljes. Mennyit jelent majd ez akkor – mondjuk – egy rezidensnek? Mennyi lesz közben az infláció? Ezt senki nem tudja. A kormányzati ígéretnek megfelelően a MOK 2020 januárjától kérte a bértábla megvalósítását.

A fennmaradó részt pedig 2021-től egy lépésben. Első éves rezidens csaknem bruttó 700 ezer forintot, a 37 éves tapasztalattal rendelkező szakorvos több mint kétmillió forintot kapna. Ez nettó 360.000, illetve a 37 éves tapasztalattal 1.200.000 körül alakulna. Ha megszavazza az egyébként önmagával nem nagyon fukar képviselői garnitúra. De ha már itt tartunk…

A képviselői alapbér ma 1 103 400 forint. Aki állandó bizottsági tag is, annak 1 324 080 forint szerepel a bérlapján, aki két testületben vagy a törvényalkotási bizottságban tag, 1,5 milliónál is többet keres. A frakcióvezetők bruttó juttatása 2 206 800 forint lett, helyetteseik pedig 1,87 milliót keresnek.

A fizetés mellé más juttatásokban is részesülhetnek.  A telefonok, laptopok és más elektronikai napi használatú cikkek mellé kaphatnak bérelt lakást és irodát, benzinkártyát. Tudom rosszul látom, mert az ő munkájuk lényegesen fárasztóbb, felelősségteljesebb, teljesebb embert kíván, sokkal stresszesebb, mint azoké, akik 0-24-ben az életünkért küzdenek.

Akik 7 évig jártak egyetemre, amikor végre gyógyítani kezdhetnek. Egy képviselő hány évig tanulta a gombnyomogatást?

És még valami. Ez a 3 évre elhúzott emelés pontosan olyan, mint a 13. havi nyugdíj. Ahogyan a mondás tartja “3 év alatt a szamár is megtanulhat beszélni”. Jut eszembe a 2010-es kampányban a 14. havi nyugdíjat is megígérte a bülbül szavú…


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: