Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dobrev Klára a DK Európa parlamenti képviselője világos szavakat mondott Brüsszelben. Olyan szavakat amit tényleg mindenkinek hallania kell, különben Orbánék egyetlen magyarázata marad arra tekintve miről is szól a jogállamiság vita.

A tegnapi nap bombahíre, hogy az Európai Bíróság elmarasztalta a kormányt. Gyakorlatilag arról van szó, hogy a CEU elüldözése jogtalan volt.

Így újra terítékre került az a bizonyos uniós jogállamiság kérdése, ami az egyik legfontosabb vita, ugyanis könnyen lehet, hogy az Orbán kormány ebbe fog beleukni.

Ugyanis a jogállamisági feltételekhez kötnék az EU-s források felhasználását. Márpedig, ha Orbán pénzt akar, akkor törvényesen kell eljárnia. Ha viszont nem törvényesítettheti az aljas üzelmeit, nem kap pénzt. Ha pedig nincs pénz, összeomlik a birodalom.

Ezt foglalta össze Dobrev igen frappánsan:

Azért küzdünk egy normálisan működő jogállamért, hogy Orbánék elszámoltathatók legyenek. Azért küzdünk a jogállami értékekért, hogy megvédjük az embereket.

Orbán azért támadja a független médiát, azért akar minél nagyobb befolyást az igazságszolgáltatásban, hogy zavartalanul tudjon lopni. Erről szólt tegnapi felszólalásom:


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: