Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor a hétvégén bejelentette, hogy áttörő erejű béremelésre készülnek az egészségügyben.

A Demokratikus Koalíció idén április 4-én tett egy 20 pontos javaslatcsomagot a kormány elé, amelynek része volt az egészségügyben és a szociális szférában dolgozók 100 százalékos béremelése.

A kormány akkor ezt elutasította, de örülünk, hogy mostanra végre belátták, a bérek megduplázása elkerülhetetlen.

A ma benyújtott kormánypárti törvényjavaslatból ugyanakkor fontos dolgok maradtak ki, ezért a DK 5 módosító indítványt is be fog nyújtani a törvényjavaslathoz:

1. A béremelésnek 100%-osnak kell lennie.
2. A bérek megduplázását azonnal kell végrehajtani, nem évek alatt.

3. A duplázás járjon mindenkinek visszamenőlegesen, idén július elsejétől.
4. A dupla bérnek minden egészségügyi dolgozónak járnia kell: orvosnak, háziorvosnak, ápolónak és a teljes szakszemélyzetnek.

5. A bérek megduplázását ki kell terjeszteni minden szociális dolgozóra, beleértve az önkormányzati fenntartású szociális intézmények dolgozóit is.

Ennek az 5 dolognak a teljesülése elengedhetetlen ahhoz, hogy a béremelés valódi segítséget nyújtson a 10 éve magukra hagyott egészségügyi és szociális dolgozóknak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Pataky Attila gyakorlatilag szerelmet vallott Orbánnak

Pataky Attila, az Edda Művek együttes frontembere, exkluzív interjút adott a Mandinernek, ahol nyíltan beszélt az őt ért kritikákról, a földönkívüli élet létezéséről, a...

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...

Orbán sötét boszorkánykonyhája újra ontja a szemetet: Itt a Fidesz sötét kampánya

A kormánypropagandát a jelek szerint Karácsony Gergely egy mondatára futtatják fel. A Fidesz egy "figyelemfelhívó" kampányt indít - jelentette ki a párt kommunikációs vezetője Hollik...