Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor a hétvégén bejelentette, hogy áttörő erejű béremelésre készülnek az egészségügyben.

A Demokratikus Koalíció idén április 4-én tett egy 20 pontos javaslatcsomagot a kormány elé, amelynek része volt az egészségügyben és a szociális szférában dolgozók 100 százalékos béremelése.

A kormány akkor ezt elutasította, de örülünk, hogy mostanra végre belátták, a bérek megduplázása elkerülhetetlen.

A ma benyújtott kormánypárti törvényjavaslatból ugyanakkor fontos dolgok maradtak ki, ezért a DK 5 módosító indítványt is be fog nyújtani a törvényjavaslathoz:

1. A béremelésnek 100%-osnak kell lennie.
2. A bérek megduplázását azonnal kell végrehajtani, nem évek alatt.

3. A duplázás járjon mindenkinek visszamenőlegesen, idén július elsejétől.
4. A dupla bérnek minden egészségügyi dolgozónak járnia kell: orvosnak, háziorvosnak, ápolónak és a teljes szakszemélyzetnek.

5. A bérek megduplázását ki kell terjeszteni minden szociális dolgozóra, beleértve az önkormányzati fenntartású szociális intézmények dolgozóit is.

Ennek az 5 dolognak a teljesülése elengedhetetlen ahhoz, hogy a béremelés valódi segítséget nyújtson a 10 éve magukra hagyott egészségügyi és szociális dolgozóknak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Hoppá, mi történhetett?! Novák Katalin Orbán ellen beszélt az ENSZ közgyűlésén

Vagy kommunikációs hiba, vagy szándékosan, de Novák Katalin az oktatás fontosságáról és az iskolák elhanyagolását nevezte a legvégzetesebb hibának az ENSZ közgyülésén, miközben Magyarországon...

Szégyen és gyalázat: Ide jutottunk Orbánék miatt

Az Európai Unió legújabb vagyonfelmérési adatai a magyar háztartások számára semmiképpen sem hoztak jó híreket. A portfolio.hu által közölt jelentés szerint a magyar háztartások nettó...

Lerántotta a leplet Orbánék hazugságáról a szakember: Óriási bajban vagyunk

A kormány elhibázott gazdaságpolitikájáról, az inflációs helyzetről, valamint a felesleges kormányzati beruházásokról is beszélt Vajda Zoltán, a parlament Költségvetési Bizottságának MSZP-s elnöke az ATV...