Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megugrott a Fidesz támogatottsága. Ugyan csak enyhén, de nagyon úgy néz ki, hogy a járványhelyzetből a kormánypártok profitálnak.

Azonnal cselekednie kell az ellenzéknek, mert az eddigi fej-fej melletti állapotból könnyen elhúzhat a Fidesz. Márpedig fontos a kormányváltás szempontjából, hogy ne kaphasson egérutat a kormánypárt.

A kormánypárt támogatottsága március és augusztus között 31-ről 36 százalékra nőtt, most 34 százalékon áll, mondta az ATV-ben Závecz Tibor, a Závecz Research ügyvezető igazgatója.

Závecz szerint az egészségügyi döntések miatt nőtt a Fidesz támogatottsága, a visszaesést azonban nem dimenzionálná túl.

Szerinte nagy kérdés, hogy a gazdasági nehézségek fokozódnak-e, az eléri-e a választópolgárokat, és ha igen, az a kormánypárt pozícióját csökkenteni fogja. „Ha hosszabb távot nézünk elég egységes a Fidesz-tábor” – hangsúlyozta.

A közvéleménykutatás szerint a biztos pártválasztók körében a Fidesz 50, a DK 18, a Momentum 10 a Jobbik 9, az MSZP pedig 6 százalékot tudhat magáénak. A Mi Hazánk, az LMP és a Párbeszéd 2-2-2 százalékot ért el


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: