Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Változik a világ és változik a gazdasági mechanizmus ami a háttérben mozgatja a szálakat. Sötét jövő várhat Orbán kedvenc és legnagyobb strómanjára.

A telex.hu készített nagyinterjút Török Gábor politológussal – amit ide kattintva teljes terjedelmében is olvashat – amiből kiderül, hogy a folyamatokat megszemlélve azt láthatjuk, hogy Mészáros Lőrincre igen kellemetlen jövő várhat.

Én most azt látom, hogy Mészáros Lőrinc éppen gyengül és visszaszorul, mert ebben a világban változik a miniszterelnöki szándék.

mondta el a politológus arra a kérdésre, hogy milyen változásokat lát a Fidesz holdudvarában. Mindezt meg is indokolta:

Megfigyelések és információk alapján – az udvar szereplőivel időnként nekem is van alkalmam beszélni.

De a helyzet persze gyorsan vissza is fordulhat, lásd Rogán Antal esetét, akinek a pályájában az önkormányzati választás óta egy „U” kanyart lehetett látni.

A választás után egyértelmű volt, hogy annak egyik felelőseként gyengül a befolyása, de mára ez a helyzet visszaállt a korábbi szintre, és azt látni, hogy az Orbán-udvar háttérvilágban rajta keresztül zajlik a döntéshozatal.

„Ez egy nagyon érdekes helyzet egyébként. Mert amikor egy pártról beszélünk, egyértelműek a pozicionális változások.

A kreatív kormányzás lényege viszont az informális hatalomról szól, és egy láthatatlan konstrukcióról, mert állandóan a percepción alapul: hogy ki mit gondol a saját pozíciójáról és a mások helyzetéről. Ez egy elképesztő játék.”

Én azt látom, hogy a miniszterelnök folyamatosan feladattal látja el az udvarát, és mindenki bizonytalan a saját helyzetét és a többiek helyzetét illetően is, és mindenki a középen álló, tehát az egész rendszert kreatívan igazgató miniszterelnök döntéseire figyel.

Soha senki nem a miniszterelnökkel szemben határozza meg a helyzetet, hanem mindenki az ő kegyeit keresi.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: