Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egészen rémisztő hírek érkeznek a kórházi kapacitások 60 százalékos felszabadításával, vagyis egész osztályok kötelező kiürítésével, a betegek hazaküldésével kapcsolatban.

Egészen biztos vagyok benne, hogy ez nem csak embertelen és gonosz húzás, de nem felel meg sem a szakmai követelményeknek, sem az alaptörvénynek (amely szerint az egészséghez való jog érvényesülését.

Több más mellett az egészségügyi ellátás megszervezésével biztosítja az állam) és az egészségügyi törvénynek.

Eddig két kórházigazgató mert ellentmondani, mindkettőt gyorsan eltávolították, példát statuálva a többieknek: tanulják meg, az első a lojalitás, a hippokratészi eskü csak ez után következik!

A rendelkezés több okból is szakmaiatlan, észszerűtlen és embertelen:

1. Ha tényleg csak 1500 fertőzött van az országban, mint azt a kormány állítja, miért kell több mint 30 ezer ágyat felszabadítani? A betegség lefolyása alapján 30 ezer kórházi ágy akár 150 ezer fertőzöttet is jelenthet. Akkor tehát ez egy beismerés, hogy valójában egy hajítófát sem érnek a hivatalos adatok?

2. Ha a járvány tetőzik, valóban szükség lehet karantén- és járványkórházak kijelölésére, de fűnyíróelv igazi ostobaság: egy ortopédiai osztályt talán ki lehet üríteni, de miért kell bezárni az egyetlen, csecsemők ellátására szolgáló fejlődésneurológiai osztályt? Vagy hová tegyék az OORI-ból a betegeket? És ha minden kórházban lesznek koronavírus-fertőzöttek, akkor hol látják el biztonságosan az egyéb, súlyos eseteket?

3. Mi lesz a krónikus, ápolási és rehabilitációs osztályok betegeivel? Csak hogy értsék: egyebek mellett végső stádiumban lévő daganatos betegeket vagy demens időseket kellene hazaküldeni, hogy törődjön velük ezentúl a családjuk. Elképesztő helyzeteket állítanak így elő, és nem kérdés, hogy a végén sokan fognak meghalni, lehet, hogy többen, mint a koronavírustól. Ennél már az eutanázia is humánusabb lenne!

 

Csak két dologra tudok gondolni a kórház kisöpréssel kapcsolatban. Vagy elképesztő inkompetencia uralkodik az Emmi háza táján (ez önmagában ok lenne a miniszter és az államtitkár leváltására), vagy az egész szándékos és semmi köze a járványhoz: a védekezés leple alatt megpróbálnak megszabadulni a „ballaszttól”, a magyar egészségügyet évtizedek óta nyomasztó problémáktól, mindenekelőtt a krónikus és tartós ápolásra szoruló betegektől, illetve az őket ellátó osztályoktól. Ha ez így van, az már nem szakmai hiba, hanem emberiesség elleni bűn! – írja Hadházy Ákos friss bejegyzésében.

 

Forrás: Hadházy Ákos közösségi oldala

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: