Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Időjárás-előrejelzés október 5-11-ig.

Általában változóan felhős idő várható, hosszabb-rövidebb napsütéssel, néhol záporral. Hűvösebbek lesznek az éjszakák. A maximum-hőmérséklet az ország nagy részén többnyire meghaladja a sokévi átlagot. Távolabbi kilátások hétfőtől vasárnapig.

 

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Hétfőn a gyakran változó felhőzet mellett főleg a déli, délutáni órákban szórványos jelleggel alakulnak ki záporok, zivatarok. Az ország keleti felében heves zivatarok is előfordulhatnak. Nagy területen lesz erős, néhol viharos a délnyugati szél. Hevesebb zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.

 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de kisebb körzetekben 8, 9 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 20 és 28 fok között várható, nyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

 

Időjárás-előrejelzés keddre

Kedden általában változóan felhős idő várható, több órás napsütéssel. Délelőtt keleten, estétől nyugaton lehetnek erősebben felhős területek. Néhol előfordulhat záporeső. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.

 

Időjárás-előrejelzés szerdára

Szerdán azonban jobbára erősen felhős, illetve borult lesz az ég és sokfelé számítani kell esőre, záporesőre. A déli, majd a nyugati, északnyugati szelet sokfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 23 fok között várható, a nyugati országrészben lesz a hűvösebb, keleten, délkeleten a melegebb idő.

 

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Csütörtökön hosszabb-rövidebb napsütéssel, változóan felhős időre számíthatunk. Napközben egy-egy zápor is kialakulhat. A déli szelet több helyütt erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul, északkeleten lehet az enyhébb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

 

Időjárás-előrejelzés péntekre

Pénteken csapadék nem valószínű. A déli szelet sokfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

 

Időjárás-előrejelzés szombatra és vasárnapra

A hétvégén szombaton és vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat eső, zápor. A délnyugati, majd az északnyugati szél erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között várható.

Forrás: ALON

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: