Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Rekordot döntött az új fertőzöttek száma aznap, amikor a miniszterhelyettes kijelentette, hogy stabilizálódtak a számok

A kormányzat tavasszal még sokat adott a szakértők véleményére, most azonban úgy tűnik, hogy már csak a politikai szempontok kerültek előtérbe.

Már ott tartunk, hogy egy jogász végzettségű miniszterhelyettes nyíltan bírálja egy virológus szakértői véleményét.

Orbán Balázs miniszterhelyettes ugyanis péntek reggel riogatással vádolta meg Jakab Ferencet, a koronavírus-kutató akciócsoport vezetőjét és kijelentette, hogy a járvány nem szabadult el hazánkban, mivel a számok stabilizálódtak.

Nem sokkal később azonban beköszöntött a valóság: megjelentek a friss adatok és kiderült, hogy Magyarországon újabb rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma.

Ezzel Orbán Balázs is bizonyította alkalmatlanságát, továbbá azt is tisztázta, hogy ő maga is csak egy bólogató, a kormányzati propagandát papagáj módjára felmondó fideszes pártkatona.

A miniszterhelyettes blamázsa máskor talán szórakoztató lenne, de jelen helyzetben, amikor emberi életek megmentéséről van szó ez inkább rémisztő.

Orbán Viktor szereti hangsúlyozni, sőt új szlogenje lett, hogy együtt újra sikerülni fog, azonban most jegyeznénk meg, hogy úgy biztosan nem lesz sikeres a járvány elleni védekezés, ha a fideszes pártkatonák véleménye lesz a meghatározó az orvosok és kutatók szakértelmével szemben.

A szakértők szerint a vírus közösségi terjedésének megfékezése és a járvány lassítása érdekében minél több ingyenes tesztelésre van szükség, ezért az MSZP továbbra is azt követeli, hogy a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést valamennyi munkavállaló, elsősorban a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében.

Továbbá követeljük, hogy amikor elkészül a biztonságos és használható COVID-vakcina, akkor a kormány ingyenesen adja majd az oltóanyagot minden olyan magyar állampolgárnak, aki erre igényt tart. Ezek mellett pedig javasoljuk, hogy a járványügyi szabályok megsértőivel szemben kiszabott bírságot fordítsák az azonnali tömeges és ingyenes tesztelésekre.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: