Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Párbeszéd ma bejelentette: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a koronavírus veszélyhelyzet idején teszteket, lélegeztetőgépeket szereztetett be az adófizetők pénzén, mégis rendre kiderül, hogy inkább egyedi üzleti megfontolások vezetik a kormányt.

A Párbeszéd feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, miután kiderült, hogy olyan koronavírus-gyorsteszteket vásároltak, amelyeket végül nem vettek át.

Sajtóértesülések szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium 780 ezer eurót, azaz durván 280 millió forintot fizetett ki az egyik, koronavírus-gyorsteszteket is beszerző cégnek – a Pro Conceptnek – úgy, hogy magukat a teszteket a „megváltozott megrendelői igények folytán” nem is vette át.

Egy online hírportál birtokában lévő dokumentumból annyi azért kiderült, hogy az egyik cégtől ugyan nem vette át a koronavírus-gyorsteszteket, de a cég így is százmilliókhoz jutott.

A Pro Concept Kft. egy megrendelés kapcsán úgy jutott 780 ezer euróhoz (egyfajta kártérítéshez), hogy a megrendelt árut le sem kellett szállítania az állítólagos „megváltozott megrendelői igények” folytán.

Nem világos, melyek voltak azok az igények, amelyek megváltoztak, milyen módon változtak meg, továbbá a megrendelő – a Külgazdasági és Külügyminisztérium – mit tett annak érdekében, hogy a megrendelést megelőzően felmérje ezen igényeket.

A Párbeszéd nevében Szabó Tímea társelnök feljelentést tesz hűtlen kezelés bűncselekményének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A Párbeszéd feltételezése, hogy eleve hibás vagy átgondolatlan megrendelés született – ellenkező esetben vélhetőleg nem fizették volna ki a százmilliós nagyságrendű összeget egyfajta kártérítésként az eladó cégnek, mert nem vették át a szállítmányt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Mindent feltesznek egy lapra Orbán ellen – Egy hetes tüntetéssorozat indul

A Tanítanék Mozgalom az Egységes Diákfronttal tüntetést szervez a bosszútörvény elfogadásának megakadályozása érdekében, közölték közleményben. A 24.hu szerint a Tanítanék Mozgalom a Kossuth téren tervez...

Ilyen katasztrófális állapotban van az egészségügy – tízezrek olvasták a kétségbeesett gyermeksebész üzenetét

163 gyermeket volt kénytelen egyetlen nap alatt ellátni a budapesti Szent János kórház gyermeksebészete. A budapesti Szent János Kórház gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeleti szolgáltatásai Észak-...

Fontos változás az autósoknak: Megváltozik jövőre a gépjárműadó is

A gépjárműadót jelenleg két egyenlő részletben kell befizetni, március 15-ig és szeptember 15-ig. Azonban a 2024-es év jelentős változásokat hoz ezen szabályozásban. A magyar kormány...