Hungary's Minister of External Economy and Foreign Affairs Peter Szijjarto informs speaks during a press conference about the illegal migration situation into Hungary in Budapest on June 24, 2015. Hungary said Tuesday it has indefinitely suspended the application of a key EU asylum rule in order "protect Hungarian interests", prompting Brussels to seek immediate clarification., Image: 250814010, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP
Megosztom másokkal is:
  • 2.6K

A Párbeszéd ma bejelentette: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a koronavírus veszélyhelyzet idején teszteket, lélegeztetőgépeket szereztetett be az adófizetők pénzén, mégis rendre kiderül, hogy inkább egyedi üzleti megfontolások vezetik a kormányt.

A Párbeszéd feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, miután kiderült, hogy olyan koronavírus-gyorsteszteket vásároltak, amelyeket végül nem vettek át.

Sajtóértesülések szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium 780 ezer eurót, azaz durván 280 millió forintot fizetett ki az egyik, koronavírus-gyorsteszteket is beszerző cégnek – a Pro Conceptnek – úgy, hogy magukat a teszteket a “megváltozott megrendelői igények folytán” nem is vette át.

Egy online hírportál birtokában lévő dokumentumból annyi azért kiderült, hogy az egyik cégtől ugyan nem vette át a koronavírus-gyorsteszteket, de a cég így is százmilliókhoz jutott.

A Pro Concept Kft. egy megrendelés kapcsán úgy jutott 780 ezer euróhoz (egyfajta kártérítéshez), hogy a megrendelt árut le sem kellett szállítania az állítólagos “megváltozott megrendelői igények” folytán.

Nem világos, melyek voltak azok az igények, amelyek megváltoztak, milyen módon változtak meg, továbbá a megrendelő – a Külgazdasági és Külügyminisztérium – mit tett annak érdekében, hogy a megrendelést megelőzően felmérje ezen igényeket.

A Párbeszéd nevében Szabó Tímea társelnök feljelentést tesz hűtlen kezelés bűncselekményének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A Párbeszéd feltételezése, hogy eleve hibás vagy átgondolatlan megrendelés született – ellenkező esetben vélhetőleg nem fizették volna ki a százmilliós nagyságrendű összeget egyfajta kártérítésként az eladó cégnek, mert nem vették át a szállítmányt.


Megosztom másokkal is:
  • 2.6K

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --