Komjáthi Imre MSZP
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz kegyetlenül elbánt a munkájukat elvesztett emberekkel, cserben hagyta az országot a koronavírus-járvány alatt – jelentette ki az MSZP elnökhelyettese pénteken.

Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, az Orbán-kormány kudarcos válságkezelése miatt tömegek veszítették el a munkájukat, a kormánytagok a járvány első hulláma után elmentek nyaralni, jachtozni az Adriára, miközben Magyarországon százezrek veszítették el biztos megélhetésüket.

Hozzátette: előfordulhat, hogy egy munka nélkül maradt ember hat hónap múlva kapja csak meg a munkanélküli ellátást.
Ezt azzal magyarázta, hogy a hivatali ügyintézők kevesen vannak és túlterheltek.

A miniszterek, államtitkárok, miniszteri biztosok számának csökkentését sürgette, mondván ezzel is lehet spórolni, a pénzt pedig oda lehetne adni az állás nélkül maradt embereknek. Szerinte ha az álláskeresési járadék kifizetése hónapokat csúszik, akkor a miniszteri fizetéseknek is ennyit kellene csúszniuk.

Komjáthi Imre biztos megélhetést követelt mindenkinek. Azt javasolta, emelkedjen kilenc hónapra a munkanélküli ellátás időtartama, összege pedig érje el a nettó 100 ezer forintot, a bértámogatás pedig legyen 80 százalékos.

Javaslatot tett a minimálbér felzárkóztatására is. A magyar minimálbér legyen a legmagasabb a visegrádi országok között – hangoztatta. Egyetértett azzal, hogy a minimálbér összegét közös európai szabályok alapján határozzák meg, azt javasolta, hogy annak minimális értéke 750 euró legyen.

Ugyancsak kezdeményezte az alacsony összegű nyugdíjak felzárkóztatását annak érdekében, hogy egyetlen nyugdíj se legyen alacsonyabb, mint a megélhetési minimum. Hozzátette: a nyugdíjemelésnél az inflációt és a bérek emelkedését is figyelembe kell venni.

Forrás: MTI / ATV

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: