pénz, büdzsé - Fotó: debreceninap.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Statisztikai hazugságnak nevezte a 400 ezer forint fölé emelkedő bruttó átlagbért pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, aki a hazai fizetések drasztikus emelését is sürgette.

Az ellenzéki politikus példaként említette, hogy az átlagbér-számításnál nem veszik figyelembe az öt főnél kevesebbet foglalkoztató cégek alkalmazottait vagy a kisadózó vállalkozók tételes adóját (katát) fizetők jelentős hányadát.

Hozzátette, torzítja a számokat az is, hogy a legkisebb keresetű, legkiszolgáltatottabb munkavállalók lettek a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek első áldozatai, az ő munkanélkülivé válásuk pedig tovább húzta felfelé a bérátlagot, akárcsak a védekezésben résztvevők egyszeri különjuttatása.

 

Statisztikailag a Fidesz világában nem jelenik meg több mint másfél millió munkavállaló – fogalmazott a Jobbik alelnöke. A politikus sürgette: emeljék az illetményalapokat, ami szerinte a „cicomaberuházások, piramisépítések” költségének feléből megoldható lenne.
Szorgalmazta azt is, hogy a kormány csak olyan cégekkel kössön stratégiai együttműködést, amelyek vállalják, hogy – ha legalább lassan is, de – közelítik béreiket az európai fizetésekhez, a mikro-, kis- és középvállalkozások pedig kapjanak járulékcsökkentést azért cserébe, hogy az így megtakarított összeg egyharmadát bérfejlesztésre fordítják.

Forrás:  atv.hu / MTI

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Pataky Attila gyakorlatilag szerelmet vallott Orbánnak

Pataky Attila, az Edda Művek együttes frontembere, exkluzív interjút adott a Mandinernek, ahol nyíltan beszélt az őt ért kritikákról, a földönkívüli élet létezéséről, a...

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...

Orbán sötét boszorkánykonyhája újra ontja a szemetet: Itt a Fidesz sötét kampánya

A kormánypropagandát a jelek szerint Karácsony Gergely egy mondatára futtatják fel. A Fidesz egy "figyelemfelhívó" kampányt indít - jelentette ki a párt kommunikációs vezetője Hollik...