Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnapi hír, hogy koronavírussal diagnosztizálták Donald J. Trump amerikai elnököt.

A Walter Reed katonai kórházba szállítják Donald Trumpot, akiről péntekre virradóra derült ki, hogy pozitív lett a koronavírustesztje – közölte a Fehér Ház.

A 74 éves amerikai elnököt a bejelentés szerint megfigyelésre viszik be az intézménybe, ahol néhány napot fog tölteni elővigyázatosságból.

Egy fehér házi riporter fotót is készített az elnök helikopteréről, amely kórházba szállítja Trumpot.

Néhány órával korábban a Fehér Ház orvosa még azt közölte, hogy Trump kimerült és a vírusfertőzés enyhe tüneteit mutatja, amire gyógyszerkezelést kap, de kedélyállapota jó, és el tudja látni feladatait.

A nap folyamán szakértők azonban figyelmeztettek, mind Trump kora, mind az a tény, hogy a politikus túlsúllyal küzd növeli a súlyosabb tünetek kialakulásának kockázatát.

Trumpot, aki korábban kisebbíteni próbálta a járvány jelentőségét, nagyon kényes időpontban érte utol a betegség, hiszen 32 nap múlva rendezik a következő elnökválasztást.

Demokrata párti kihívója, Joe Biden – akinek negatív lett a nap során elvégzett tesztje – előbb gyors felépülést kívánt ellenfelének, majd egy kampányrendezvényen már arról beszélt: az elnök pozitív teszteredménye is felhívja a figyelmet a koronavírus súlyosságára.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: