Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nálam is “helyzet van”: kiderült, hogy múlt pénteken munkavégzés közben kapcsolatba kerültem egy mára már igazolt fertőzöttel. Innentől kezdve jöttek is a közvetlen tapasztalatok tesztelés-ügyben. – írja közösségi oldalán Szél Bernadett, az LMP korábbi társelnöke, független parlamenti képviselő.

A mi településünkön nincs covid-teszt, a János-kórházba irányítottak, ahol a telefonközpontos először a felvőbeteg-osztályra küldött, aztán ide-oda kapcsolgattak, és a végén „valószínűleg itt nincs tesztelés” állásfoglalással zárták a beszélgetést.

A magánszektorban az első három, általam felhívott intézményben közölték, hogy csak kiszállással tesztelnek, ez a hatósági ár duplája lenne, 2-5 napon belül kijönnek, leveszik a mintát és utána 2 napon belül van meg az eredmény.

Ez a mi ötfős családunknak kb. egy hét karantént jelentene — plusz extra stresszt az iskolai, óvodai kontaktoknak.

Volt még kaland, de végül találtunk olyan lehetőséget, ami rövidebb átfutást jelent — persze, nem fél órás az eredmény, mint a bécsi iskolákban, mondjuk nem is 10 nap, mint az egyik választópolgárnál, akihez 4 nap után jöttek ki és utána elveszett az eredmény.

Biztos van más eljárásra is példa, nálam ez konkrétan így alakult — és azért ez messze nem kellene, hogy így legyen.

Régóta és sokan követeljük az ingyenes és tömeges tesztelést: ezt rég meg kellett volna szervezni, a lakosság és az egészség szolgálatában, amit a gazdaság is megköszönne!

Most már itthon vagyok a családdal, a mai és a holnapi munkaügyi programjaimat vagy lemondtam, vagy áttettük digitálisra. Így nem lehettem ma Bánó András és Bolgár György vendége a 13. kerületben, nem tudtam találkozni egy óvónővel (de telefonon beszéltünk), így nem tudok este részt venni a Madár-forrás megmentéséért szervezett eseményen Biatorbágyon — de a tervezett beszédemet kedves és biztosan negatív kollegám felolvassa helyettem, az N1TV-ben pedig maradunk a Zoomnál és sorolhatnám.

A gyerekek pedig az eredményig itthonról fognak tanulni, és edzés helyett készítünk egy szép őszi koszorút a kertkapura.

Mindenkinek nagyon sok erőt és jó egészséget kívánok, viseljük a maszkot, tartsunk távolságot — ha szerencsém van és nem kaptam el, az nagy eséllyel emiatt lesz! Vigyázzunk egymásra!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: