Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Politikai nagyvonalúság. Azt gondolom a Karácsony-korszakot ez a két mondat fogja jellemezni. Az van ugyanis hogy Karácsony azt hozta el a magyar politikának, amiből a legnagyobb hiány volt.

Míg a Fidesz kormányt a kisszerűség és a kicsinyesség jellemzi, addig az ellenzéki vezetést a politikai nagyvonalúság és a kompromisszumkészség jellemzi.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai zárt ülésén megszavazta, hogy díszpolgári címet adományoz Budapest két korábbi főpolgármesterének – számolt be Budapest polgármestere, Karácsony Gergely Facebookon.

A testület egyszerre döntött Demszky Gábor, az egykori SZDSZ politikusa és a kormánypártok által támogatott Tarlós István kitüntetéséről.

Karácsony Gergely azzal indokolta a döntést, hogy:

 sokféleképpen szeretheti valaki a városát

“Örülök, hogy tegnap benyújtott javaslatomat támogatta a Fővárosi Közgyűlés, mert egy olyan országban hiszek, ahol a politikai vitapartnerek lehetnek ellenfelek, de soha nem lehetnek ellenségek” – írt az okokról Karácsony, aki hangsúlyozta, Tarlóssal ezer dologban van vitája, és biztos benne, hogy Demszkyvel is lenne hasonló helyzetben, de azt nem vitatja el tőlük, hogy nagyon szeretik a fővárost.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: