Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Matolcsy borított: brutálisan drágul az élelmiszer! Bajban a nyugdíjasok!

Brutálisan drágulnak jövőre is az élelmiszerek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb inflációs jelentése szerint! Matolcsy György jegybankja ezzel ismét szembe megy Orbán Viktorral, mivel a nyilvánosságra hozott számokból világosan kiolvasható: az ennivaló árának állandó emelkedésével nagy bajba kerülnek a nyugdíjasok és a kispénzű háztartások!
Jövőre is folytatódik az élelmiszerek horribilis drágulása – derül ki az MNB legújabb inflációs prognózisából. Az mfor.hu értesülése szerint az idei 12,6-12,7 százalékos inflációt jövőre még további 5,5-5,7 százalékos drágulás súlyosbíthatja a feldolgozatlan élelmiszerek piacán. És ez csak az átlagos szám, mivel

VAN OLYAN ÉLELMISZER, AMI KÉTSZER ANNYIBA KERÜL, MINT TAVALY!

Csak néhány példa: míg az alma kilója tavaly augusztusban a KSH felmérése szerint átlagosan 305 forintba került, most augusztusban már 624 forintot kellett érte fizetni. A citromért az előző évi 760 forint után 1030 forintot. A fehér kenyér kilójáért tavaly 312 forintot kértek, idén augusztusban viszont már 367 forintba kerül.

MINDEZ PERSZE ELLENTMOND A FIDESZES PROPAGANDÁNAK,

mely szerint erősödik az ország és mindenki elégedett lehet a jövedelmével. Az MNB számaiból ugyanis világosan kiderül, hogy azok, akik eddig is szinte csak élelmiszerre költöttek, jövőre a mostaninál is sokkal nehezebb helyzetbe kerülnek. Ők a nyugdíjasok és a kispénzű családok, akiknek bizonyos ennivalókról le kell mondaniuk!

A MATOLCSY ÁLTAL VEZETETT JEGYBANK MÁR TÖBBSZÖR LELEPLEZTE ORBÁN HAZUGSÁGAIT!

Három hónappal ezelőtt például az MNB egy olyan elemzést tett közzé, amelyben világosan leírták, hogy a Fidesz-kormány 0 százalékot költött a családok és nyugdíjasok megmentésére és munkahelyvédelemre is csak 0,5 százalékot fordítottak a GDP százalékában. Egy hónappal később a jegybank azt is közzétette, hogy a GDP-arányos kiadásokat tekintve a magyar egészségügy az utolsó helyen áll az EU országai között. Két hete Matolcsy pedig a CSOK-ba rúgott bele, amikor leírta, hogy a Fidesz lakáspolitikája csak az inflációt növeli ahelyett, hogy új otthonokat teremtene.

Hogy hány dobása van még Matolcsynak, meddig engedik neki, hogy leleplezze Orbán hazugságait, azt még nem tudni. De egy biztos: a fideszes propaganda igyekszik elhallgatni, hogy már a fideszes MNB is kénytelen volt kimondani az igazságot. Pedig a nyugdíjasok és a kispénzű családok számára életbe vágó, hogy mi vár rájuk jövőre.

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: