Orbán Viktor 2017 november - Fotó: OV Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap este olyan eredmény született, amiben benne van, hogy megbukott a Fidesz.

És a legnagyobb fordulat a dologban mégis az, hogy tegnap győzött a Fidesz. És a győzelmi eredmény ellenére tragédia van a jobboldalon.

Ritkán fordul elő, hogy egy győzelem hozza a bukás hírét. Amikor a tegnapi választás eredmény landolt Orbán asztalán, ő is világosan látta, hogy hatalmas a baj. Nagyobb mint az elsőre látszik.

Nem csodálkoznék azon ha ma berendelte volna Kubatovot és Habonyt Orbán a Lendvay utcába. Pedig tegnap győzelem született.

Tegnap időközi választást tartottak Mohácson, ahol a baloldali ellenzék ugyan elveszítette a választást, ami borítékolható volt, hiszen Mohács csak annyira Fidesz fellegvár, mint az MSZP-nek Szeged vagy a XIII. kerület.

Önmagában nem is említettük volna meg, maximum egy közlemény formájában, hogy a Fidesz polgármestere Pávkovics Gábor nyerte a mohácsi időközi választást. Azonban olyan eredmény született amire álmunkban sem  gondoltunk.

Egy év leforgása alatt a baloldali ellenzék megduplázta szavazóinak a számát a Fidesz fellegvárában

Az ellenzék közös jelöltje, Csorbai Ferenc majdnem kétszer annyi szavazatot kapott, mint legutóbb, összesen 3 369 vokssal a szavazatok 40.39 százaléka az övé.

Ez pedig olyan eredmény, ami világosan jelzi, hogy ha az egyik legfideszesebb városban az ellenzék 40%-on áll (hiszen a választás mégis csak a legmegbízhatóbb közvéleménykutatás), akkor ez azt jelenti, hogy vége a Fidesz uralmának.

Ezen túl vannak Mohácsnak olyan részei, haol az ellenzék nyert:

Szintén komoly pofon a kormánypártnak, hogy két választókerületet is az ellenzék hozott el

Ne tévedjünk ez maga a csoda. Egy olyan eredmény ami világos előjele annak, hogy változást akarnak az emberek. De abban sem tévedjünk, hogy ez ingyen lesz. Ezt nem csak mi látjuk, hanem Orbán is, akinek ez az eredmény ugyanúgy landolt tegnap este az asztalán, mint az ellenzéki vezetőknek.

Mostantól durvulni fog a helyzet a magyar belpolitikában, mert olyan nincs, hogy Orbán önként elengedi a hatalmat. Kűzdelemre kell készülni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: