Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese a napokban egy fotót tett közzé arról, ahogy ledarál egy mesekönyvet, amelyben többek között szerepelnek benne LMBTQ karakterek is.

Erre reagált most Fluor.

A Meseország mindenkié című könyvben ismert mesék átiratai szerepelnek, a Labrisz kiadó leírása szerint olyan hősökkel, akik valamilyen stigmatizált vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak.

A 24.hu megkereste az üggyel kapcsolatban Karácsony Tamást, vagyis Fluort is.

“Dúró Dóra ledarált egy olyan könyvet, ami alapjaiban az elfogadásról szól, például arról, hogy ne csúfold a fogyatékkal élőt, ne legyél előítéletes a romákkal és legyen benned érzékenység az öregek felé. Szerinte ezek aberrált dolgok, és számára csak a tökéletes magyar ember tekinthető embernek.

Az igazi kérdés az, hogy neki miért fáj ennyire az, ha valaki nem heteroszexuálisnak születik. A homoszexualitás nem egy kór, ami fertőz és mindenkit elbuzít, aki egy pillanatra nem figyel oda, hanem egy dolog, amivel születik az ember és az égvilágon senkinek nem árt.

Ellentétben azzal, ha valaki náci, azzal általában nem születünk, viszont elég sok embernek ártott már” – nyilatkozta a portálnak Fluor, aki hozzátette, szerinte elég gyenge jellemnek kell lenni ahhoz, hogy a gyűlöletből eszkábáljunk identitást, illetve hogy szegényesnek tartja azt, ha valaki csupán arra büszke, hogy egy adott földrajzi pontra születik és közben mindent utál ami nem olyan, mint ő.

“Az a szülő pedig, aki azt gondolja, hogy a gyereke egy mesekönyv vagy egy tévéműsor hatására változik meg, esélyesen nem teremtett meg egy stabilt bázist számára.

Tele van az egész ország frusztrációval, gyűlölettel, egyre nagyobbak a szakadékok, legalább az a kibaszott meseország hadd legyen mindenkié, ha már úgyis pártok mondják meg, hogy ki a magyar meg ki nem. Most könyvet égetünk, jövő héten akasztani fogunk? Mi a terv?” – tette hozzá.

via: atv.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: