Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bősz Anett a mai napon írásbeli kérdéssel fordult az Emberi Erőforrások Miniszteréhez, mert a napokban a sajtó és több beteg tájékoztatása alapján olyan tények láttak napvilágot, amelyek aggodalomra adnak okot.

A Magyar Liberális Párt elnöke a tisztánlátás érdekében arról kérdezi a minisztert, hogy valóban összeomlott-e a rendszer, amely a koronavírus-gyanús, hatósági karanténban várakozó betegek tesztelési kérelmeit és teszteredményeit tárolta, s amennyiben igen, hányan vártak hiába tesztre, valamint hányaknak semmisült meg a teszteredménye a technikai hiba miatt?

A Liberálisok országgyűlési képviselőjének további kérdése, hogy van-e azon karanténban várakozók létszámáról adat, akik súlyos tünetekkel, orvosi ellátás nélkül várakoztak segítségre. Egyéni beszámolók és segítségkérő levelek arról tanúskodnak, hogy sokan lehetnek.

 A magyar társadalom egészsége és élete nem játék.

A járványt és az abból következő gazdasági-szociális krízist nem kommunikációs csatákban kell megoldani. Ha a legegyszerűbb és legfontosabb feladatok sem sikerülnek, akkor mit várunk a rendszerszintű kötelezettségek teljesülésétől?

Ebben az ügyben kormánynak és ellenzéknek azonos a célja: mind többek egészségének megőrzése, mind többek maradéktalan felgyógyulása, és a gazdasági válságon való mihamarabbi túljutás mindannyiunk közös érdeke.

Érthetetlen, hogy a kormány miért nem kér és miért nem fogad el segítséget a jelenlegi helyzetben. Minden európai ország vezetői összefogtak, politikai törésvonalakon átívelő szövetséget kötöttek a hazájuk érdekében.

Páratlan felelőtlenség, hogy a magyar kormány nem megoldásokat keres, hanem politikai sikerekre tör, valódi teljesítmény nélkül.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: